To je to što me zanima!

Nakon korone rat u Ukrajini srušio kupnju novih automobila

U Hrvatskoj je u ožujku prema podacima ACEA-e registrirano 3810 novih automobila, za 8,3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu. U veljači njihov je broj potonuo 15,8 posto
Vidi originalni članak

Potražnja za automobilima u EU snažno je pala u ožujku, odražavajući pojačane probleme u opskrbi zbog rata u Ukrajini, dok je Hrvatska bilježila znatno blaži pad, pokazali su u srijedu podaci udruženja proizvođača automobila ACEA.

PORAST VRIJEDNOSTI Europske burze nadoknađuju gubitke na svjetskim tržištima

U EU je u ožujku registrirano 844.187 novih automobila, za 20,5 posto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, izvijestila je ACEA. U veljači njihov je broj smanjen za 6,7 posto.

Potražnja za automobilima pala je u ožujku deveti mjesec zaredom, zbog kontinuiranih poremećaja u nabavnim lancima koje je zaoštrila ruska invazija na Ukrajinu, otežavši proizvodnju. Većina zemalja u regiji bilježila je u prošlom mjesecu dvoznamenkasti pad prodaje, uključujući i vodeća tržišta, ističu u ACEA-i.

U Španjolskoj i Italiji potražnja je smanjena za 30 posto, u Francuskoj za 20 posto, a u Njemačkoj za 17,5 posto.

ZAŠTO ĆE SLAVITI HAJDUK Recept za slavlje: Krcate tribine, dalmatinska euforija i - Livaja!

U Hrvatskoj je u ožujku prema podacima ACEA-e registrirano 3810 novih automobila, za 8,3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu. U veljači njihov je broj potonuo 15,8 posto.

Pad na početku godine

Tijekom prvog ovogodišnjeg tromjesečja broj registracija novih automobila u EU pao za 12,3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, uz registriranih ukupno 2.245.976 novih automobila, utvrdila je udruga.

PROMO EU fondovi potiču tehnološki iskorak hrvatskih tvrtki

Među vodećim tržištima najsnažnije je pala potražnja za automobilima u Italiji, za 24,4 posto. Slijede Francuska s padom potražnje za 17,3 posto i Španjolska gdje se smanjila 11,6 posto. Najblaži pad u skupini bilježila je Njemačka, za 4,6 posto.

U Hrvatskoj su u prva tri ovogodišnja mjeseca prema podacima ACEA-e registrirana 9.632 nova automobila, za osam posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 23.04.2022.

    @Bymbo poz 

  • Pushing I Lizing 21.04.2022.

    Za mene su auti uvijek bili luksuz.Isto kao i vlastiti dom i stalan posao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare