Obavijesti

Promo sadržaj

EU fondovi potiču tehnološki iskorak hrvatskih tvrtki

EU fondovi potiču tehnološki iskorak hrvatskih tvrtki
4

Inovativnost i razvoj inovacijskog okruženja jedne su od najvažnijih tema hrvatske gospodarske budućnosti, putem kojih je moguće održati korak s konkurencijom te osigurati stabilan i trajan gospodarski rast.

Ulaganje u navedena područja i takva budućnost je moguća, upravo zahvaljujući EU fondovima. U okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ bespovratne potpore za istraživanje i inovacije dodjeljivale su se u sklopu prioritetne osi 1 „Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija“ s ciljem poboljšanja kvalitete i raspoloživosti usluga i istraživanja hrvatskih poduzeća potrebnih za uspješnu integraciju u Europski istraživački prostor, kao i na međunarodnoj razini.

Navedeno je prepoznala i tvrtka DOK-ING d.o.o., koja se bavi proizvodnjom i razvojem robotskih autonomnih sustava za specijalnu namjenu. DOK-ING je pokrenuo projekt pod nazivom „Razvoj daljinski upravljanog vozila za djelovanje u ekstremnim NRKBe uvjetima (DUV-NRKBE)“.

U suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) razvili su stroj s daljinskim upravljanjem koji ima elemente umjetne inteligencije i može obavljati poslove poput uklanjanja prepreka i opasnih predmeta, izviđanja i nadzora, prikupljanja i obrade podataka te omogućiti predviđanje događaja. Radi se o jedinstvenom proizvodu u svijetu, primjerenom za komercijalizaciju na globalnom tržištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukupna vrijednost navedenog  projekta iznosila je 16.451.724,58 kuna, pri čemu je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano bespovratnih 8.907.495,03 kuna.

Usvajanjem nove karte regionalnih potpora za razdoblje od 2022. do 2027. intenzitet potpore postao je još veći, a uvjeti za poduzetnike povoljniji, projekt tvrtke DOK-ING služi kao odličan primjer i poticaj drugim tvrtkama da svoje projekte prijave na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, kako bi dodatno unaprijedili svoje poslovanje, konkurirali na tržištu te doprinijeli snažnijem rastu hrvatskog gospodarstva.

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici strukturnifondovi.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive