To je to što me zanima!

Nakon romobila, Bolt sada nudi i dijeljenje električnih bicikala

Kako bi koristili uslugu dijeljenja bicikala, korisnici će se morati prebaciti ​iz kategorije vozila na zahtjev na električne bicikle u aplikaciji Bolt, a bicikl mogu otključati skeniranjem QR koda
Vidi originalni članak

Bolt je u Parizu lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala, a u Planu im je, navode, proširiti tu uslugu i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Kako ističu, prva su platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja nudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.

Uvođenje električnih bicikala dio je strategije kompanije da smanji vlastiti ekološki otisak uvrštavanjem dodatnih električnih vozila na platformu.

MNOGI NE ŽELE U JAVNI PRIJEVOZ Novo normalno: Pandemija je popustila - Europa na biciklima

- U Boltu smo usmjereni na pronalazak najboljeg načina kretanja u urbanim sredinama, na način da je taj prijevoz financijski prihvatljiv, praktičan i dugoročno ekološki održiv. Pružanje različitih opcija za prijevoz u aplikaciji pod jednim brendom između ostalog znači da se neke kraće vožnje automobilom mogu konvertirati u vožnje s električnim romobilom ili biciklom, što u konačnici ima pozitivan utjecaj na okoliš - rekao je Dmitri Pivovarov, direktor za mikrobilnost u Boltu.

- Naša nova usluga dijeljenja e-bicikala pomoći će i u zadovoljavanju potrebe korisnika za laganim, zelenim te samostalnim načinima prijevoza, koji bilježe rast zbog toga što europski gradovi postupno ukidaju restrikcije uzrokovane Covidom-19 - rekao je.

Kako bi koristili uslugu dijeljenja bicikala, korisnici će se morati prebaciti ​iz kategorije vozila na zahtjev na električne bicikle u aplikaciji Bolt, a bicikl mogu otključati skeniranjem QR koda na njemu. Na kraju vožnje bicikl se može parkirati u jednoj od predviđenih zona parkiranja prikazanoj u aplikaciji Bolt.

POVEZAN PUTEM APLIKACIJE Student iz Imotskog izumio je električni bicikl koji vozača upoznaje sa zanimljivostima

Bolt aplikacija sadrži sigurnosni alat za mikromobilnost koji uključuje sigurnosne savjete, podsjetnik o lokalnim prometnim pravilima i zdravstvene preporuke vezane za trenutačnu pandemiju koronavirusa.

Bolt trenutačno nudi uslugu najma električnog romobila u preko 20 gradova diljem Europe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare