To je to što me zanima!

Napravili telefon u Minecraftu koji može zvati u stvarni svijet

YouTuber CaptainSparklez obavio je prvi video poziv iz Minecrafta u projektu iza kojeg stoji Verizon. Igrači mogu iz igre slati poruke, ali i pretraživati internet
Vidi originalni članak

Dosad smo mogli vidjeti kako su igrači Minecrafta kreirali razna čudesa i repliku cijelog svijeta Igre prijestolja, a toj listi spektakularnih stvari pridružio se i telefon koji može obaviti video poziv iz igre u stvarni svijet.

YouTuber CaptainSparklez , koji vodi kanal posvećen Minecraftu, objavio je video u kojem se može vidjeti kako su unutar igre napravili telefon preko kojeg su obavili prvi video poziv iz igre. Inače, on je nedavno kupio vilu od 4,8 milijuna dolara upravo zahvaljujući Minecraftu.

Cijeli projekt je nastao u suradnji s operaterom Verizonom, koji se udružio s nekoliko kreatora u Minecraftu.

Osim video poziva prema stvarnom svijetu se mogu slati i poruke, a mogu se i pretraživati web stranice u kockastom formatu Minecrafta. Kako je u ovoj igri sve u kockicama, telefon treba biti ogroman da bi na njemu mogli vidjeti relativno jasnu sliku.

Verizon i programeri u projektu napravili su aplikaciju koja slike s telefona ili web kamere u stvarnom vremenu prikazuje u Minecraftu, a aplikacija pritom svaku sličicu koja dolazi pikselizira kako bi se mogla prikazati u igri. No, pritom se ne poziva stvarni broj, već se kroz browser pristupa kameri i mikrofonu na telefonu kako bi se simulirao poziv. Cijeli projekt i tehničke detalje možete proučiti ina GitHubu te preuzeti kod i isprobati sami ovaj sustav.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zabravljeni heroj Jan Hus 02.12.2015.

    minecraft je najbolja igra na svijetu

  • Filcho 02.12.2015.

    Koliko god se ova igrica činila glupom...inžinjeri i informatičari ju obožavaju.

  • chaz michael michaels 02.12.2015.

    počinje matrix

Komentiraj...
Vidi sve komentare