To je to što me zanima!

NASA sa SAD-om planira razviti nuklearni pogon za buduće misije s posadom na Mars

Tehnologija nuklearne termalne propulzije, koja je već testirana, koristi poseban nuklearni reaktor za stvaranje ekstremno visokih temperatura koje se potom unose u gorivo
Vidi originalni članak

Američka svemirska agencija NASA u suradnji s ministarstvom obrane SAD-a planira razviti nuklearni termalni raketni motor za buduće misije s posadom na Mars.

NASA s Agencijom za napredna obrambena istraživanja (DARPA) planira do 2027. razviti i testirati „naprednu tehnologiju nuklearne termalne propulzije“, objavila je u utorak.

POMAŽE I S PRAŠINOM NASA preporučuje: Ova biljka može otjerati plijesan iz doma

Takva tehnologija astronautima bi mogla omogućiti puno brže putovanje u svemir, što bi pak u budućnosti moglo omogućiti misije s posadom na Mars, rekao je administrator NASA-e Bill Nelson.

Tehnologija nuklearne termalne propulzije, koja je već testirana, koristi poseban nuklearni reaktor za stvaranje ekstremno visokih temperatura koje se potom unose u gorivo.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Amerikanis Vulgaris 25.01.2023.

    Ljudska tehnologija je trebala biti puno naprednija nego sto je danas.Nesto koci ljude.

  • Amerikanis Vulgaris 25.01.2023.

    Bolji svemirski pogon je prioritet za ljudsku rasu.To je ono sto ce nam omoguciti da istrazimo i koloniziramo svemir ili za sad bar nase planetarno susjedstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare