To je to što me zanima!

Ne gade vam se bube? Ova ima 414 nogu i čak četiri penisa

Nova stonoga koju su otkrili u Kaliforniji druga je sa najviše nogu na svijetu, ali ono što je znanstvenike začudilo je da četiri od njih može pretvoriti u penise. I da brani se otrovnim žlijezdama.
Vidi originalni članak

Znanstvenici u Kaliforniji otkrili su novu vrstu stonoge koja bi vaše gađenje prema ovim bubama moglo podići na sasvim novu razinu. Zove se Illacme tobini, a posebna je po tome što ima ekstremni obrambeni mehanizam sa 200 žlijezda koje štrcaju otrov za obranu od grabežljivaca.

No, čak i to nije bilo dovoljno da se znanstvenici začude. Naime ova ima 414 nogu, a četiri od njih može pretvoriti u penise.  Insekt spada u dvojenoge, člankonošce koji na svakom članku imaju po par nogu, ali među njima nije najbrojniji. Najviše koraka radi illacme plenipes koji ih ima 750, a on je otkriven pod stijenama u Silicijskoj dolini.

via GIPHY

Entomolog Paul Marek sa sveučilišta Virginia Tech izjavio je kako nikad ne bi očekivali da će drugu najnogatiju životinju na svijetu naći u spilji udaljenoj samo 240 kilometara. 

Tobini može proizvoditi svilu kao i rođak s više nogu, a za otkriće je zaslužna biologinja Jean Krejca. Točnu lokaciju spilje u kojoj su otkrili ovu životinju još taje zbog osjetljivosti samog nalazišta.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Imperatrice 26.10.2016.

    Imate i kod nas sličnu stvar....kad sam bila mlađa, znala sam "asistirati" dok su lovili crva za ješku za ribolov, onako na plastičnu bocu, da ga povuče na površinu. Kad ispliva, "asistentica" bi ga donijela do obale....ni sad ne kužim kako mi se to nije gadilo. Izgleda odvratno ali ako si čovjek stavi u glavu da je to isto životinja kao svaka druga...nekako izdrži.

  • Cukrena 25.10.2016.

    Isto bi dobila papučom samo da je vidim blizu.:)

  • StjepanValjak 25.10.2016.

    Može nastupati u "Ljubav je na selu"

Komentiraj...
Vidi sve komentare