To je to što me zanima!

Ne možemo zamisliti potencijal koji ima umjetna inteligencija

Philippe Rogge, predsjednik Microsofta za Središnju i Istočnu Europu rekao je kako je Microsoft osnovan s misijom da istinski demokratizira tehnologiju, a cilj je kompanije učiniti isto i s umjetnom inteligencijom
Vidi originalni članak

Predsjednik Microsofta za regiju Središnje i Istočne Europe Philippe Rogge otvorio je u srijedu središnji svečanost konferencije WinDays19. Rogge je rekao kako je Microsoft osnovan s misijom da istinski demokratizira tehnologiju, a cilj je kompanije učiniti isto i s umjetnom inteligencijom.

- Uvjeren sam da će AI (umjetna inteligencija) biti definicijska tehnologija našeg vremena, koja će nam pomoći da riješimo probleme koje prije nismo mogli riješiti - od pomoći u sprečavanju nesreća u proizvodnom sektoru, do preciznijeg pristupa zdravstvenim i medicinskim pitanjima. Tehnološka inovacija često stvari dotiče na potpuno drugačiji način. Henry Ford je rekao da će mu ljudi, ako ih pita što žele, reći da žele brže konje. Dao im je automobile. Slično je i s AI - ne možemo ni zamisliti nevjerojatan potencijal koji donosi - poručuje Rogge.

Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska, na Središnjoj svečanosti je iznijela dvije zanimljive demonstracije uporabe AI u tvrtki Atlantic grupa, s kojom Microsoft uspješno surađuje i testira razvoj inovativnih tehnologija. Uz navedene platforme uspješno su optimizirana radna mjesta zaposlenika Atlantic Grupe.

U drugom dijelu središnje svečanosti na okruglom stolu govorili su Haydn Shaughnessy, ugledni ekonomist, konzultant i autor, Anke den Ouden, direktorica Microsofta za regiju Multi-Country Srednje i Istočne Europe, Tomislav Car, direktor tvrtke Infinum, Luka Abrus, direktor tvrtke Five i Samir Baručija, direktor istraživanja i razvoja kompanije Signify. Okrugli stol je moderirao Tomislav Tipurić, CTO tvrtke Nephos.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • abas 06.04.2019.

    Kako ćemo se sjebat. pogotovo ako će ta A.I. trebati zakrpe ko Windows. "Samaritan".

Komentiraj...
Vidi sve komentare