To je to što me zanima!

Nema dozvole, nema vožnje: Uber blokira vozače u Zagrebu

Prema novom Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu vozači moraju imati izdane dozvole za svaku općinu ili grad gdje ukrcavaju putnike, zbog čega Uber privremeno blokira one koji to nemaju u Zagrebu
Vidi originalni članak

Dio Uberovih vozača ovih dana naišao je na blokadu unutar Uberove aplikacije te ne mogu preuzimati vožnje, o čemu svjedoči i poruka kakvu je dobio jedan od vozača. 

Naime, radi se o tome da je Uber odlučio privremeno isključiti vozače čije tvrtke ili obrti nisu dobili dozvole iz Zagreba za autotaksi prijevoz, koje su obavezne da bi mogli prevoziti putnike u gradu. 

Prema novom Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu vozači moraju imati izdane dozvole za svaku općinu ili grad gdje ukrcavaju putnike, a Uber od subote privremeno blokira pristup aplikaciji vozačima sve dok ne predoče valjane dozvole.

- Vozači koji koriste Uber platformu moraju u potpunosti biti usklađeni s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Mi smo im u proteklom razdoblju prilagodbe pravovremeno pružili sve potrebne informacije i pomoć kako bi se na vrijeme uskladili. Očekujemo da će svi koji trenutno nemaju pristup Uber aplikaciji kroz vrlo kratak rok ispuniti sve uvjete koji su potrebni - rekli su nam u nedjelju iz Ubera.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • tomo100brt 10.12.2018.

    Eto. Država ih pokušava maknuti. Neće im uspjeti, dobavit će vozači Ubera dozvole i nastaviti rad. A i ta uprava Ubera je malo nemarna. Mogla je na vrijeme upozoriti vozače pa bi se sve ubrzalo. Dosta je bilo skupe vožnje taksijima.

  • Guster1 10.12.2018.

    Bit cete i ostati sluge pokorne.

  • moreuduši 09.12.2018.

    A i taj Uber je nekorektan. U popisu potrebnih dokumenata nema dozvole za gradove i opčine. Informacije vozačima nisu dali. Tek kako koji odvjetnik koji je radio licencije je dao ili nije te informacije. Tako da je masa vozača blokirana nepravedno jer nisu imali tu informaciju na vrijeme. Uberu na sramotu. Bahati i arogantni su prema vozačima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare