To je to što me zanima!

Nema motora, nema auta: U Volkswagenu stala proizvodnja novih električnih automobila

Proizvodne trake zaustavljene su u četvrtak, a očekuje se da će mirovati i u petak i u ponedjeljak, rekla je glasnogovornica za dpa. Problem je u tome što nedostaje elektromotora za ID.4 i ID.7
Vidi originalni članak

Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) obustavlja proizvodnju dva modela električnih automobila u tvornici u Emdenu, u saveznoj zemlji Donjoj Saskoj, rekla je glasnogovornica tvornice.

Proizvodne trake zaustavljene su u četvrtak, a očekuje se da će mirovati i u petak i u ponedjeljak, rekla je glasnogovornica za dpa.

Istaknula je da im nedostaje elektromotora za modele automobila ID.4 i ID.7, ali da će se proizvodnja modela Passat i Arteon s motorima s unutarnjim izgaranjem nastaviti.

ŠTO KUPUJU HRVATI Sve više kupujemo hibride i električne aute, no rabljeni iz uvoza su benzinci i dizelaši

"Zaustavljena je samo proizvodnja električnih automobila", rekla je glasnogovornica.

Glavni su razlog nedostatka motora po njezinim riječima poremećaji u opskrbnom lancu.

VW je zbog nedostatka motora već najavio obustavu proizvodnje u tvornici u Zwickauu, koja proizvodi isključivo električne automobile.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • arwin 12.11.2023.

    VW ide istim putem kao i Nokia. A i Njemačka s njim.

  • __________ 10.11.2023.

    Recite istinu, nema potražnje, niste konkurentni na tržištu. Samo za usporedbu, VW u Kini nemože prodati svoj ID3 niti za 15 tisuća eura, dok mu je cijena na europskom tržištu preko 43 tisuće eura. To je više nego što Tesla traži sa M3. Pa kome vi to mislite prodavati?

  • nesminrec 10.11.2023.

    Mozda motori dolaze iz Kine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare