To je to što me zanima!

Netflix nikad popularniji: Zbog korone zaradili milijardu više

Najgledaniji sadržaji na Netflixu u prvom kvartalu bili su dokumentarna serija "Tiger King: Murder, Mayhem and Madness", reality šou "Love Is Blind" i film "Spenser Confidential"
Vidi originalni članak

Pandemija koronavirusa pomogla je poslovanju Netflixa, američkog video streaming servisa, koji je u prvom kvartalu ove godine zabilježio novih 15,8 milijuna pretplatnika, što je najveći kvartalni rast u povijesti kompanije. 

Također, Netflix je u prvom kvartalu imao prihod od 5,77 milijardi dolara, što je za 1,25 milijardi više negoli u prvom kvartalu prošle godine. Ukupan broj pretplatnika širom svijeta sada iznosi oko 182 milijuna.

Najgledaniji sadržaji na Netflixu u prvom kvartalu bili su dokumentarna serija "Tiger King: Murder, Mayhem and Madness", reality šou "Love Is Blind" i film "Spenser Confidential". 

I prodaja videoigara u SAD-u, gledano na mjesečnoj razini, ovog je ožujka značajno porasla, a razlog tome je što su Amerikanci prisiljeni ostati u svojim kućama zbog koronavirusa. 

U odnosu na prošlogodišnji ožujak prodaja videoigara i igraćih konzola porasla je za 35 posto i dosegla je vrijednost od 1,6 milijardi dolara. Takav rast nije zabilježen još od ožujka 2008. godine. (bt)

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Shaman Shaulich 22.04.2020.

    Veliki problem Netflixa kod nas je sto im druge firme blokiraju sadrzaj, primjerice Netflix u hrvatskoj nema niti priblizan broj serija i filmova kao Netflix u njemackoj a pogotovo u USA. A zasto? Zato sto npr. Cinestar kada kupi prava na neku seriju ili film, Netflix to ne smije prikazivati u nasoj drzavi, iako i oni npr. imaju prava. Sto nema nikakve logike. Zamislite da HRT ne smije prikazivati Ligu Prvaka jer Planet Sport je prvi kupio prava. Ono koji k? Tu drzava nesto hitno mora mijenjati. Kupcima treba dati mogucnost da biraju gdje ce gledati sadrzaj. Isto tako, nema prijevoda gotovo za nista, a tu su isto te produkcijske kuce krive, jer Netflix smije staviti prijevode koje im produkcijske kuce priloze, a naravno Hrvatski nikada ne priloze, a to im je minuta posla...

  • Ira27 22.04.2020.

    Sumnjam da su Hrvati pripomogli ovoj brojci :-) ja sam prva aktivirala i ugasila po isteku probnog razdoblja...Netflix je bezveze pogotovo ako ne znaš engleski dobro jer prijevoda na hrvatski skoro pa da ni nema...

  • Miljanec 22.04.2020.

    Netflixove serije su kao turske ili španjolske sapunice, samo sa više krvi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare