To je to što me zanima!

NFT platforma za gaming dobila investiciju od 35 milijuna dolara

Radi se o platformi Fractal koja se pojavila u prosincu, a stvorio ju je osnivač Twitcha Justin Kan. Na Fractalu je dosad NFT-ove kupilo preko 33.000 ljudi, a rekord samo jedne NFT kolekcije iznosi 2 milijuna dolara
Vidi originalni članak

NFT platforma Fractal pojavila se u prosincu prošle godine s ciljem trgovanja NFT-ovima u videoigrama, a da je pred njom svijetla budućnost, potvrđuju i brojna ulaganja.

Tako je ovih dana Fractal, platformu koju je osnovao suosnivač Twitcha Justin Kan, putem seed fundinga u jednoj rundi skupila čak 35 milijuna dolara. Ovu nevjerojatnu investiciju predvode tvrtke Paradigm i Multicoin Capital, obje naravno s fokusom na NFT tržište.

NASTUPAT ĆE U METAVERZUMU Universal platio 2,5 milijuna kn za NFT nacrtanog majmuna koji će voditi virtualni glazbeni bend

- Oduvijek je bilo mnogo buke oko NFT-ova, no investitori sad uviđaju da su NFT-ovi izdržljivi. Iako se radi o nesigurnom tržištu, čak i kad cijene padnu, ideja da ljudi žele posjedovati nešto digitalno ostaje. Digitalni predmeti u gamingu čine se kao jedna sasvim nova kategorija e-commercea - rekao je Kan za Coindesk.

Dodaje da otkad se Fractal pojavio, svaka videoigra uspjela je prodati svoje NFT-ove, pri čemu je platforma dosegla 33 tisuće kupaca. Rekorder je tvrtka Tiny Colony, koja je prodala svoje NFT-ove u vrijednosti 2 milijuna dolara.

SKRIVA DETALJE Mark Zuckerberg potvrdio da NFT-ovi dolaze na Instagram

Da je potražnja za NFT-ovima u gamingu velika, nije neka novost, da postoji određeni otpor gaming zajednice također, no nedvojbeno je da su NFT-ovi nakon ove vijesti došli još korak bliže budućnosti koja nas čeka, htjeli mi to ili ne.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • WifeTookMyDoggo 04.04.2022.

    A budete napisali koji članak o tome kako je 99% NFT projekata povezano s pump'n'dump prijevarama i pranjem novaca, i kako je Američki sustav počeo dizati optužnice radi prijevara i pranja novaca putem NFT-a?

Komentiraj...
Vidi sve komentare