To je to što me zanima!

Ništa od brisanja: Aplikacije u iOS 10 moći ćete samo sakriti

Aplikacije koje dolaze predinstalirane s iOS uređajima moći će se obrisati, ali samo prividno. One se neće vidjeti na uređaju, ali i dalje će zauzimati memoriju vašeg iPhonea
Vidi originalni članak

Nakon što je Apple najavio novi iOS 10, vijest koja je mnoge korisnike razveselila je bila mogućnost da će se moći obrisati neke aplikacije koje dolaze s Appleovim uređajima. No, kako se čini to neće biti tako.

Craig Federighi iz Applea pojasnio je kako će korisnici njih moći sakriti, ali ne i obrisati iz memorije. Aplikacije ćemo moći "obrisati" kao i svaku drugu, no nakon klika na x, aplikaciju samo nećemo vidjeti na telefonu, no ona će i dalje zauzimati prostor. Što je prilično loša vijest za one koji imaju iPhone sa samo 16 GB memorije. 

To uklanjanje aplikacija će donijeti i gubitak nekih funkcija pa vam tako Siri neće moći dodati događaj u kalendar, ali će vam ponuditi opciju da vratite aplikaciju. No, dobra vijest u svemu je što će Apple moći uskoro lakše i češće slati ažuriranja tih aplikacija jer neće više biti dio samog sustava.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • karlo16 26.06.2016.

    dkoor, vidim da si i ti ljubitelj ios7, i ja ga volim iako sad imam 9.3, a sada cu instalirati ios10 beta. malo googlaj i potrazi, ti se ipak mozes vratit na ios7, samo googlaj

  • DTgod 23.06.2016.

    Stetaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • dkoor 21.06.2016.

    Imam 5s, evo ga koristim. Ali to ce uz prijasnji 4s biti zadnji iPhone koji cu koristiti. Odlican telefon sto se funkcionalnosti tice, ali preko nekih takozvanih politika firme ne mogu vise prijeci jer vidim da su uporni u iskoristavanju i ne misle stati. Ne zelim iOS8, 9, 10 ili koji god vec jest aktualan. Zelim iOS7. Ne mogu ga imati jer je telefon dosao sa SPORIJIM, meni u svakom smislu bezveznijim iOS8 koji samo zauzima vise mjesta a NEMOGUCE je promijeniti OS unatrag samo unaprijed. Svaki novi iOS, umjesto da je optimiziran i za starije fonove, ako ga vec isforsiravaju svima, on zahtijeva sve vise i vise resursa a nista se revolucionarno ne dogada osim prodavanja magle vec godinama. I sto nam to govori? Pa za pocetak, da ce prosjecni "up to date" korisnik brzo biti prisiljen mijenjati svoj, inace SAVRSENO funkcionalan stariji iPhone za novi, eto kao brzi. Ma, to je sve jedna teska debilana i bezumni konzumerizam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare