To je to što me zanima!

Nokia Lumia 930 najbolji je telefon s Windowsima dosad

Odličan par. Moćna Lumia 930 dolazi sa snažnim hardverom, odličnom kamerom i Windowsima 8.1 koji sazrijevaju u sve bolji OS. Napokon i sa centrom za obavijesti
Vidi originalni članak

Hardverski je Nokia Lumia 930 snažna kao i puno veća 1520, no ovdje je sve upakirano u puno praktičnije kućište iza fantastičnog ekrana dijagonale 5 inča. Telefon je dizajniran s prilično jednostavnim linijama, no ukupni dojam u ruci je prilično dobar. Polikarbonat sa stražnje strane je mekan na osjet, a ekran je lagano zaobljen prema rubovima kako bi se smanjili oštri bridovi. Obrub je od aluminija što će ga dodatno zaštititi pri padu, ali i podiže cijeli dojam uređaja. No, uz 9,5 mm debljine i 167 grama mase nije lagan i tanak i osobama s manjim rukama mogao bi biti nespretan. 

Lumijin 5-inčni AMOLED ekran štiti Gorilla Glass 3, a odlikuje se odličnim prikazom Full HD slike. Sam telefon dolazi s Windowsima 8.1, koji napokon imaju i pravi centar za notifikacije. Navigacija kroz uređaj i igre rade bez ikakve zadrške, iako je njihova ponuda nešto slabija od iOS-a i Androida. Isto vrijedi i za ostale aplikacije, no one osnovne, kao i odlična navigacija ili Office su tu. Šteta je što su u Nokiji odustali od Nokia Glance opcije prikaza sata i obavijesti prepoznavanjem pokreta iznad ekrana, no u Nokiji su rekli da to nije bilo izvedivo ovdje. Baterija će izdržati dan korištenja u prosjeku, no zahtjevnim korisnicima to bi se moglo znatno skratiti. Primjetno je bilo grijanje uređaja na stražnjoj strani. 

O fotografskim mogućnostima Lumije 930 razgovarali smo i s fotografom Marijem Pojem koji ju je također imao prilike testirati. Kaže kako ju je dugo čekao, a da ga je najviše zanimala i oduševila kamera, koja dolazi sa senzorom od 20 megapiksela. Kao i raniji top modeli, donosi odlične fotografije i može ih spremati u rezolucijama od 5 i 19 megapiksela. 

- PureView se pokazao odličnim u 1020, pa nema razloga da i ovdje podbaci. U Lumiji 930 kamera nije toliko brza i nema toliko megapixela, ali sve ostalo je tu. Kvaliteta slika, fotografiranje u RAW (DNG) načinu zapisa, lijepe i postojane boje, brzo procesiranje, zoom s jednim prstom, Nokijine foto aplikacije. Za nekoga tko traži dobar i jednostavan telefon, a bitno mu je da su fotke odlične i da ima mogućnost manualnih postavki - ovo je definitivno telefon za njega - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • BrankoČubrić 13.08.2014.

    Uredjaj je fenomenalan, a sto se tice ponude aplikacija, u velikom porastu je a i sasvim je izvesno da je buducnost u clodu osigurana.

  • dmiljava 11.08.2014.

    WP8.1 je znatno unaprijeđen i zaista je stabilan sustav. o tome android može samo sanjati (zasad) je taj je OS nakupina dobrih ideja ali zaista loše sklepana, odnosno dobar je za djecu i sve koji se tako osjećaju.

  • ticapica 11.08.2014.

    Kako neće biti najbolji kad je Microsoft kupio Nokiu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare