To je to što me zanima!

Nova pravila u prometu: Strože kazne, ali i jeftinija autoškola...

Nakon skupljenih devet kaznenih bodova u dvije godine, vozačima mlađima od 24 godine vozačka dozvola se poništava i tek nakon dvije godine može se ponovno polagati ispit
Vidi originalni članak

Od 1. siječnja na snazi su nova pravila u prometu, koja će posebno zanimati mlade vozače i one koji će to tek postati.  Polaganje vozačkog ispita trebalo bi biti znatno jeftinije, ali će se kršenje prometnih pravila mnogo strože kažnjavati.

Cijena autoškole pada za više od 1000 kuna?

 Polaganje vozačkog ispita do kraja ove godine stajalo je otprilike 7.200 kuna, a nakon toga autoškole same mogu odrediti cijenu. Ona bi mogla biti niža i za više od tisuću kuna. 

OD 1. SIJEČNJA Brojni noviteti: Evo što se sve mijenja za vlasnike automobila

Nova vozila za osposobljavanje kandidata na tehnički pregled morat će tek nakon dvije godine, a polaznici će moći učiti i na vozilima starima deset godina umjesto dosadašnjih sedam. U nekim autoškolama smatraju da će tako na cestu dolaziti loši vozači. Po novome, instruktori mogu biti zaposleni i na nepuno radno vrijeme.  

NAJBOLJI U 2017. Planirate kupiti auto? Ovi su dominirali na testu sigurnosti

Mladima 9 kaznenih bodova znači dvije godine bez vožnje

No, to nije sve. Od danas u prometu će biti i strože kazne, poglavito za mlade vozače, javlja HRT.  

Nakon skupljenih devet kaznenih bodova u dvije godine, vozačka dozvola se poništava i tek nakon dvije godine može se ponovno polagati ispit. Vozačima starijima od 24 godine, policija će vozačku dozvolu poništiti nakon skupljenih 12 kaznenih bodova.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Bruno orginal 02.01.2018.

    Prije se plati autoskola i polozi prije se mogu i kazne pocet pisat

  • K_vragu_sve 01.01.2018.

    Baš da vidim kako će mi oduzeti njemačku dozvolu, jer će samo nju i dobiti uvijek na uvid.

  • POTPEC 01.01.2018.

    Gledat če se vozačima do 24.godine života i oni su mlađi vozači. A zar mlađi vozači nisu i oni koji polažu sa 30.godina života. Mislim da bi se te dvi kategorije tribale izjednačiti, jer isto su podložne prekršajima. Možda ne istim, ali prekršaje više rade od ostalih vozača. I bodovanje bi tribalo uvesti za sve vozače, bez obzira na godine i vozački staž.

Komentiraj...
Vidi sve komentare