To je to što me zanima!

Nove naočale gotovo slijepoj ženi omogućile su da vidi sina

Mlada žena koja boluje od makularne degeneracije poznatije pod nazivom Stargardtova bolest dosad je vidjela samo vrlo mutne slike i nedefinirane oblike
Vidi originalni članak

Nova tehnologija promijenila je život Kathy Beitz i to na bolje. Mlada žena koja boluje od makularne degeneracije poznate pod nazivom Stargardtova bolest dosad je vidjela samo vrlo mutne slike i nedefinirane oblike , a sada je zahvaljujući naočalama eSight prvi put ugledala svoje novorođeno dijete .

Uređaj koji koristi Kathy ugrađen je u klasični okvir za naočale , a opremljen je ručnim upravljačem za kontrolu video streama na LED ekranu smještenom ispred očiju. Moguće je postaviti kontrast, svjetlinu i toplinu boje kako bi se osigurao bolji vid.

- eSight se može prilagoditi bilo kojoj situaciji, bilo da je riječ o čitanju, gledanju televizije, korištenju računala ili razgovoru s ljudima. Korisnici ih mogu nositi svugdje sa sobom i uživati u prednostima poboljšanog vida  - istaknuli su tvorci ovog uređaja. Dodali su i da eSight donosi mogućnost povećanja objekata u vidnom polju do 14 puta .

Kako bi naočale funkcionirale, važno je da korisnici imaju makar i malo vida. Potpuno slijepim osobama ove naočale, barem zasad, nažalost ne mogu pomoći . No, i to bi se moglo promijeniti jer eSight već sada nude "vid" superiorniji u odnosu na ljudski.

- Naše naočale opremljene su brojnim jedinstvenim funkcijama, a obogaćivanje kontrasta i povećanje za 14 puta omogućava korisnicima da vide ono što ljudi normalnog vida ne vide - stoji u opisu proizvoda.

eSight su zasad pomalo glomazne pa će u daljnjem razvoju ekipa usredotočiti na smanjivanje njihovih dimenzija . Cijena je 14.000 dolara, a zasad ih na području SAD-a koristi 140 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • svejedobro 29.01.2015.

    Prekrasno.. Ovo je divna vijest..

  • lilyan 29.01.2015.

    e kad bi se za ovakve stvari dobilo novca za istraživanje koliko se potroši za proizvodnju oružja namijenjenog da se međusobno poubijamo, svijet bi bio daleko ljepše mjesto za življenje

  • teddy_schmeisser 29.01.2015.

    Sve lijepo, bravo za sve sudionike ove priče. Ali 14000 USD??? Logika je slijedeća - naplatiti ćemo vam 14000 zato jer možemo, buahhahaha (evil laugh). Svi dijelovi koji se koriste za te naočale, su iz iste kineske baje kao i sve drugo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare