To je to što me zanima!

Nove promjene u WhatsAppu: Uskoro ga neće moći imati svi

Zbog europske Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) WhatsApp je najavio kako će sada korisnici morati imati 16 godina, ako žele koristiti servis za slanje poruka. No ne kažu kako će to kontrolirati
Vidi originalni članak

WhatsApp je u srijedu najavio kako njihovu aplikaciju u Europskoj uniji više neće moći koristiti oni koji su mlađi od 16 godina. 

Korisnici sada moraju imati 13 godina, kao i na Facebooku (koji je njihov vlasnik), ali popularni servis za poruke odlučio je promijeniti pravila uopči uvođenja GDPR-a, europske Opće uredbe o zaštiti podataka, koja na snagu stupa u svibnju. 

IZBJEGNITE PROBLEME Nova opcija na WhatsAppu bi mogla biti izazvati niz svađa

U službenom priopćenju oko novih pravila korištenja nisu pojasnili kako će kontrolirati tko ima više ili manje od 16 godina, a trenutno korisnike ni ne ispituju koliko imaju godina te ne uspoređuju te podatke s profilima na Facebooku ili Instagramu. U drugim zemljama ostaje pravilo o 13 godina.

BRIAN ACTON Osnivač WhatsAppa: Vrijeme je da obrišete Facebook profile...

Tako i dodaju da ne traže nova prava na prikupljanje osobnih podataka, već im je cilj samo da objasne kako koriste i štite one ograničene podatke koje imaju. I ranije se spominjalo kako WhatsApp planira dijeliti podatke, odnosno bliže surađivati s Facebookom i njihovim drugim kompanijama, no sada samo dodaju kako im je to i dalje u planu te da će više o tome reći kad će znati što i kako planiraju.

Među drugim promjenama, korisnici će uskoro moći skinuti i podatke koje WhatsApp ima o njima, a to se odnosi na tip uređaja, kontakte, blokirane kontakte, grupe, ali ne i same poruke. To je mogućnost koja je odvojena, ali također vam je dostupna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Juhic123 25.04.2018.

    Trebali bi za sve drustvene mreze stavit 18+ jer ovo danas nije normalno. Klinci od 10 god imaju facebook,naslikavaju se u svakakvim pozama i to javno objavljuju koda je internet djecje igraliste

  • black_cat 25.04.2018.

    najdraža aplikacija za tipkačinu

  • Jedan_dečko 25.04.2018.

    Nikad nisam to koristio, nadam se da ce tako i ostati

Komentiraj...
Vidi sve komentare