To je to što me zanima!

Novi VW Tiguan je spreman promijeniti odnose na tržištu

Tiguan smo isprobali u Berlinu, a u njegovoj okolici uvjerili smo se u vrhunske terenske mogućnosti auta. Stiže za mjesec dana po cijeni od 182.400 kuna za osnovni model
Vidi originalni članak

Čak 2,8 milijuna prodanih primjerka Tiguana prošle generacije dovoljno govori o uspjehu ovog kompaktnog SUV-a. Novi model ima sve adute da nastavi tamo gdje je stari Tiguan stao.

Izgled prednjeg dijela je inspiriran Passatovim, a stražnji je originalan. U unutrašnjosti se Tiguan odlikuje obiljem prostora i vrlo velikim prtljažnikom. Tu su i brojne nove tehnologije, prvenstveno sustavi za pomoć u vožnji. Tiguan tako može samostalno držati svoj vozni trak te razmak u odnosu na vozilo ispred. U uvjetima gužve na autocesti vozit će praktično potpuno samostalno. Novost u unutrašnjosti je i opcionalni head-up zaslon na kojem se važne informacije projiciraju u razini vjetrobrana kao i digitalni instrumeti koji zaista dobro izgledaju, ali su i vrlo funkcionalni te prilagodljivi.

Volkswagen je za Tiguana pripremio čitav niz motora. Osnovu predstavlja dizel sa 115 KS, a najslabiji benzinac ima 125 KS. Vrh ponude čini benzinski motor sa 220 KS te snažni dvolitreni dizel koji ima čak 240 KS. U ponudi su dvije karoserijske izvedbe, a ofroad izvedba ima drugačiji prednji dio, sve u svrhu savladavanja većih kutova nagiba. Terenske sposobnosti Tiguana su nas impresionirale, a na cesti je izuzetno miran, kultiviran i štedljiv. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • muni seferendi 09.05.2016.

    terenske sposobnosti ko u tačaka sa praznom gumom

  • 06.05.2016.

    180 000kn za 1.4tsi bez svjetala za maglu ehhe

  • alcapone123 06.05.2016.

    drek od VW..

Komentiraj...
Vidi sve komentare