To je to što me zanima!

NX Mini je Samsungov novi fotoaparat za selfie generaciju

Samsung kaže da je ovo najmanji i najlakši fotoaparat s izmjenjivim lećama. Očito želi biti idealna selfie kamera. Dolazi s ekranom koji se rotira za 180 stupnjeva
Vidi originalni članak

Samsung je u srijedu predstavio NX mini, za koji navode da je najmanji i najlakši digitalni fotoaparat s izmjenjivim lećama. Uz male gabarite i dobar dizajn, velik fokus je i na povezivosti i to preko NFC-a i Wi-Fi mreže. 

Myoung Sup Han, izvršni potpredsjednik i voditelj odjela fotoaparata u Samsungu, kaže kako je ovo savršen suputnik za trendsetere koji traže zabavan način kako zabilježiti trenutke svog života u vrhunskoj kvaliteti fotografija. Oni će imati i kameru koja je idealna za selfie snimke jer dolazi s 3-inčnim rotirajućim ekranom koji se može zakrenuti za 180 stupnjeva te širokokutnom 9 mm lećom. 

Sama kamera dolazi s 1-inčnim 20,5-megapikselnim BSI CMOS senzorom. Otvor blende mu je  1/160000 sekundi, a NX mini podržava i snimanje od 6 fotografija u sekundi. Za njega su pripremili tri dodatne izmjenjive leće.  NX-M devet-milimetarski F3.5 ED širokokutni objektiv dizajniran je za snimanje pejzaža i auto portreta. Slijedi NX-M 9-27 mm F3.5-5.6 ED OIS mikro kompaktna zoom leća, koja se zahvaljujući malim dimenzijama može prenositi u džepu, a NX-M 17 mm F1.8 OIS leća omogućava snimanje subjekata bogatih detalja koji se izdvajaju od okoline.

Naravno, uz njih će se moći koristiti i 15 postojećih NX objektiva, ali preko dodatnog adaptera. Masa fotoaparata s baterijom je 196 grama. 

Kućište je metalno, a bit će dostupno u pet boja.  Kako se doznaje i u Hrvatskoj bi trebala biti dostupna u travnju.

Preporučene maloprodajne cijene bit će:
NX mini + 9-27mm objektiv = 3799 kuna
NX mini + 9mm objektiv = 2999 kuna

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Forrest Gump 19.03.2014.

    Ovo je prava grijehota prozivati "kamerom za selfie", kad bi se i svaki profesionalac rado počastio ovom moćnom minijaturom.

  • tutek 19.03.2014.

    Za 1" senzor stvarno odlične dimenzije. Sony rx 100 je dobio dostojnu konkurenciju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare