Obavijesti

Tech

Komentari 2

NX Mini je Samsungov novi fotoaparat za selfie generaciju

NX Mini je Samsungov novi fotoaparat za selfie generaciju
5

Samsung kaže da je ovo najmanji i najlakši fotoaparat s izmjenjivim lećama. Očito želi biti idealna selfie kamera. Dolazi s ekranom koji se rotira za 180 stupnjeva

VIDEO

Samsung je u srijedu predstavio NX mini, za koji navode da je najmanji i najlakši digitalni fotoaparat s izmjenjivim lećama. Uz male gabarite i dobar dizajn, velik fokus je i na povezivosti i to preko NFC-a i Wi-Fi mreže. 

Myoung Sup Han, izvršni potpredsjednik i voditelj odjela fotoaparata u Samsungu, kaže kako je ovo savršen suputnik za trendsetere koji traže zabavan način kako zabilježiti trenutke svog života u vrhunskoj kvaliteti fotografija. Oni će imati i kameru koja je idealna za selfie snimke jer dolazi s 3-inčnim rotirajućim ekranom koji se može zakrenuti za 180 stupnjeva te širokokutnom 9 mm lećom. 

Sama kamera dolazi s 1-inčnim 20,5-megapikselnim BSI CMOS senzorom. Otvor blende mu je  1/160000 sekundi, a NX mini podržava i snimanje od 6 fotografija u sekundi. Za njega su pripremili tri dodatne izmjenjive leće.  NX-M devet-milimetarski F3.5 ED širokokutni objektiv dizajniran je za snimanje pejzaža i auto portreta. Slijedi NX-M 9-27 mm F3.5-5.6 ED OIS mikro kompaktna zoom leća, koja se zahvaljujući malim dimenzijama može prenositi u džepu, a NX-M 17 mm F1.8 OIS leća omogućava snimanje subjekata bogatih detalja koji se izdvajaju od okoline.

Naravno, uz njih će se moći koristiti i 15 postojećih NX objektiva, ali preko dodatnog adaptera. Masa fotoaparata s baterijom je 196 grama. 

Kućište je metalno, a bit će dostupno u pet boja.  Kako se doznaje i u Hrvatskoj bi trebala biti dostupna u travnju.

Preporučene maloprodajne cijene bit će:
NX mini + 9-27mm objektiv = 3799 kuna
NX mini + 9mm objektiv = 2999 kuna

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.