To je to što me zanima!

Ovdje pogledajte sve priloge o gradnji niskoenergetske kuće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kako bismo razbili mitove o skupoj zelenoj gradnji za koju ne postoji dovoljno pozitivnih primjera u Hrvatskoj, 24sata prati gradnju niskoenergetske kuće
Vidi originalni članak

Iako raste interes i inicijativa za gradnju niskoenergetskih stambenih objekata, najveću prepreku predstavlja nedovoljno informirana okolina. Kako bismo razbili mitove o skupoj i kompliciranoj zelenoj gradnji za koju nemamo dovoljno pozitivnih primjera u Hrvatskoj već više od mjesec dana pratimo gradnju obiteljske niskoenergetske kuće u Zagrebu i kroz praksu, na realnom projektu, svim zainteresiranima dostavljamo sve potrebne informacije ukoliko se i sami žele upustiti u zelenu gradnju. 

Projekt pratimo iz perspektive čitatelja bez osobitog građevinskog predznanja i iskustva, te školski prolazimo kroz plan gradnje niskoenergetske kuće i njegovu realizaciju. Uz reportaže s gradilišta donosimo i aktualne vijesti iz područja ekologije, energetske učinkovitosti i zelene gradnje. Na raspolaganju imamo znanje i iskustvo arhitekata, projektanata, graditelja i drugih stručnjaka po pitanju zelene i manje zelene gradnje. Želja nam je potaknuti volju za promjenom ustaljenih navika i predstaviti moderna tehnička rješenja koja doprinose zaštiti okoliša te učinkovitoj potrošnji energije, a time i značajnoj uštedi.

U video galeriji ovog članka pogledajte do sada objavljene reportaže s gradilišta, a na stranici 24sata.hr/niskoenergetska-kuca/ računajte pomoću različitih alata, pitajte stručnjake, upoznajte se s nepoznatim pojmovima iz područja energetski učinkovite gradnje, informirajte se!

Vaše mišljenje nam je izrazito važno. Želimo čuti Vaša iskustva i pitanja. Pišite nam na nek@24sata.hr o čemu biste htjeli više čitati, koja vam je tema najzanimljivija i s kakvim se problemima susrećete te kojeg biste stručnjaka voljeli vidjeti u tematskom intervju. 

Potražite svježe informacije o gradnji niskoenergetske kuće u Dubravi na stranici 24sata.hr/niskoenergetska-kuca/, nedjeljom u dnevnim novinama 24sata i na 24sata TV u 13:30 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • CptNemo 17.11.2012.

    Napiši koliko je državni poticaj za gradnju ( ovdje je valjda "kazna" umjesto poticaja) - postoji svugdje u svijetu - i kolko kila papirologije se u RH mora skupiti za postavljanje običnog solarnog kolektora, a da ne pričam slučajno o vjetroturbini...Pa da vidiš onda kako je sve potpuno drugačije..

  • ッi シ 11.11.2012.

    imam solare i dobri su mi za grijanje vode i daje struju ali se pitam da li ce biti ikada da se mora i placati porez na sunce? Jer ako smo malo pametni neka budu 200 kuce u selu i stave jedno polje solara koje te kuce su financirale ti ljudi nebi bili ovisni iz HEP ili bilo koje druge elektrane i imali bi struju i jos prodavali elektranama!

  • 09.11.2012.

    Ajme majko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare