To je to što me zanima!

Od rušenja stare kuće do niskoenergetske u 350 dana!

Do useljenja preostalo je još oko dva mjeseca. U fazi koja slijedi Jelušići će urediti interijer i eksterijer kako bi zimu dočekali u svojoj toploj, niskoenergetskoj kući.
Vidi originalni članak

Prije 350 dana započelo je rušenje stare kuće u Idrijskoj 53, a na njenom mjestu je izgrađena nova, niskoenergetska kuća za obitelj Jelušić. Do useljenja preostalo je još oko dva mjeseca. U fazi koja slijedi Jelušići će urediti interijer i eksterijer kako bi zimu dočekali u svojoj toploj, niskoenergetskoj kući

Svaki investitor koji se je upustio u avanturu gradnje vlastite kuće zna da je to veliki projekt koji iziskuje mnogo vremena, truda i financijskih izdataka. Pritom mora biti spreman na nepredviđene troškove i pomicanje rokova radi vremenskih uvjeta, kašnjenja dobavljača ili izvođača. U slučaju gradnje niskoenergetske kuće obitelji Jelušić, radovi jesu zaostajali u odnosu na hodogramom predviđenu dinamiku izvođenja, ali sve u granicama očekivanog. 

Duga zima s mnogo snijega usporila je radove, no izvođač je nastojao uhvatiti korak kasnije, u suhom i stabilnijem razdoblju. Za dobru koordinaciju podizvođača na gradilištu najodgovorniji je bio Marko Jelušić, svjestan činjenice da je prisutnost investitora na gradilištu vrlo važna. Prosječna brzina gradnje kuće površine oko 400 m2 je oko godinu dana, a do potpunog uređenja interijera i eksterijera može proći i do 2 godine. Razlog usporavanja radova kako se oni bliže kraju jest pad entuzijazma i financijska iscrpljenost investitora. Mnogi krenu u projekt gradnje s mnogo elana, ali do faze uređenja interijera on splasne pa investitori nerijetko usele u kuću, a uređuju je još godinama dok u njoj žive. 

Jelušiće, čini se, još uvijek nosi entuzijazam s početka gradnje, a posebno sada kada je kraj izvjestan a useljenje blizu. 

U sljedećim tjednima pratite uređenje interijera i eksterijera niskoenergetske kuće obitelji Jelušić, otkrijte kojim materijalima su dali prednost, te koji je bio osnovni kriterij odabira namještaja i kućanskih aparata. 

Pogledajte fotogaleriju!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • fleka321 06.09.2013.

    Odlično! Jedva čekam da krene uređenje interijera...a to što se svako malo koju reportažu netko reklamira...ha mislim...to je sasvim normalno.

  • 06.09.2013.

    Naporni ste više s ovim reklamama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare