To je to što me zanima!

Odbio sam velik novac vani, ali nisam lud kao što bi neki mislili

Moj posao je da robote naučim da razumiju svijet, rekao nam je Daniel Guja (23) koji u Gideon Brothersu Matije kopića radi na autonomnim robotima
Vidi originalni članak

Odbio sam velik novac u inozemstvu, ali nisam lud kao što bi neki pomislili. Kada si dobro plaćen u Hrvatskoj i imaš priliku s ovakvom ekipom sudjelovati u građenju budućnosti tvrtke i svoje zemlje, onda to i nije bio težak izbor, rekao je Daniel Guja (24).

Umjesto odlaska u Microsoft, on je odlučio raditi u Gideon Brothersu Matije Kopića. Radi u timu koji se bavi autonomijom robota, odnosno uče ih da razumiju svijet oko sebe. Nakon Tehničke škole Ruđer Bošković, diplomirao je na FER-u, ali i odradio stažiranja u Microsoftu te Silicijskoj dolini.

- Zbog resursa koje posjeduju tako velike kompanije, zaposlenicima se izlazi maksimalno ususret i olakšava rad - komentirao je Daniel razlike u radu za korporaciju i startup. Dodaje kako u startupima takav sustav treba tek izgraditi pa zaposlenici, uz zadaće ostvarivanja rezultata na projektima, imaju zadatke uspostavljanja različitih procesa. Unatoč tome, postoji puno zajedničkih točaka, a najznačajnije su način razmišljanja i sličan koncept rada, naglašava

NAVALA ROBOTA Na robotu koji čisti po kući i pomaže starijima radili i Hrvati

- Robotizacija i umjetna inteligencija stavit će našu zemlju u ravnopravniji položaj s bogatim zemljama. Naše radnike koji su u inozemstvu svi hvale jer su snalažljivi i inovativni, a roboti neće ukinuti radna mjesta takvim ljudima, nego će dokinuti administraciju koja ih sprječava da pokažu kreativnost i snalažljivost - kaže Guja o razlozima zbog kojih je odlučio raditi u Gideonu i dodaje da se u robotici dosegnula presudna točka, a u Gideonu imaju svjetsku razinu znanja i tehnologije da poboljšaju život ljudima.

POSAO U STARTUPU Ima i toga: Zbog posla sam iz Južne Afrike preselio u Zagreb

Veseli ga rad u startup okruženju, gdje svaki pojedinac ima veću odgovornost i priliku za brži napredak. Inače, za kompaniju je saznao lani u 10. mjesecu kad je pokrenuta, a tad ga je prijatelj upoznao s voditeljem njegova tima, što je pokrenulo razgovore i njegov dolazak u tvrtku. Vjeruje da je njegova težnja izvrsnosti igrala ulogu u tome da dobije posao.

Softverski inženjer - senior
Imate li više godina iskustva u C++ i drugim sustavima, radit ćete na arhitekturi mozga za nove autonomne sustave

Gideon Brothers inače ima urede u Zagrebu i Osijeku, a tvrtka koja radi na pametnim autonomnim robotima radila je i na robotu Aeolus za koji su razvijali robotsku ruku, a predstavljen je početkom godine na CES-u u Las Vegasu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • scythe 16.05.2018.

    Ustvari; ... niti jedan luđak ne misli o sebi da je lud ...

  • kikirikisiki 15.05.2018.

    Mladost ludost... Pitat će njega starost gdje je ostavio mladost.

  • LugzimToplica 15.05.2018.

    **** Admin**** Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare