To je to što me zanima!

Odred za trolove: Londonska policija lovi online zlostavljače

U novom projektu policija u Londonu dobit će odred koji će pomagati žrtvama online nasilja, ali i otkrivati zlostavljače. Pilot projekt trebao bi trajati dvije godine
Vidi originalni članak

Kako bi suzbili rastuće zlostavljanje na društvenim mrežama, policija u Londonu odlučila je osnovati novi odred kojem će zadatak biti pronalaženje online trolova. Scotland Yard na peteročlani tim planira potrošiti 1,7 milijuna funti, a oni bi trebali nuditi učinkovitiju pomoć za žrtve, otkrivati lokaciju zločina i proslijediti ih odgovarajućim jedinicama.

Kako prenosi BBC, usprkos mjerama vlasti, žrtve su se često žalile kako je reakcija policije spora i da se njihov glas nije čuo. Ovakav odred bi trebao biti od veće potpore žrtvama na način da će razotkrivati počinitelje koji su djelovali pod zaštitom online anonimnosti koju su pružale društvene mreže. 

Oni koji su na meti napadača mogu postati izolirani i živjeti u strahu od online djelovanja koji se manifestira u stvarnom svijetu. Iz ureda londonskog gradonačelnika kažu da policija na online zločine iz mržnje nije reagirala uvijek jednako jer policajci nisu bili opremljeni da se s time nose, a ovo bi trebalo i to promijeniti. Pilot projekt će trajati dvije godine. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 16.08.2016.

    Trebalo je to smisliti. Hvalim te boze. Zlostavljaju nas od reklama pa do likova koji nemaju svoj zivot.

  • tugonica 16.08.2016.

    Tako to rade Englezi!

  • burek. 15.08.2016.

    online zlostavljači? lol http://www.callcentermemes.com/wp-content/uploads/2015/04/1428517269723.jpg

Komentiraj...
Vidi sve komentare