To je to što me zanima!

Oduzima dah! Ova snimka nije stvarna, nego je iz videoigre

Videoigre, još odkako je izašao Crysis ruše granice između onoga što izgleda stvarno i onoga što je očito videoigra, ali Microsoftov novi Flight Simulator nas tjera da se pitamo je li ovo stvarno samo virtualni 3D model.
Vidi originalni članak

Vjerojatno ste dosad vidjeli neke igre koje izgledaju toliko stvarno da screenshot iz njih izgleda isto kao fotografija iz stvarnog svijeta. U najnovijem Flight Simulatoru, granice između onog što je stvarno i onog što je virtualno su mutnije nego u ijednoj igri dosad.

Pogledajte video i procjenite sami:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stvarno je riječ u detaljima, od sjenčanja u krošnjama do vrhova zgrada koji izgledaju doslovno kao sa satelitske snimke. Sami kraj videa je ono što stvarno oduzima dah, jer dok voda u prijašnjim snimkama stoji (i to je jedina stvar po kojoj se može zaključiti da je riječ o renderiranom modelu), zadnji dio prikazuje vodu koja teče. 

Igra će biti dostupna na PC-u (za Windows 10 korisnike) te na XBox One konzoli. 

Još neke nevjerojatno realistične igre:

Idi na 24sata

Komentari 87

  • Illaminat 29.09.2019.

    Vau, IQ 3000!

  • 28.09.2019.

    Jedva cekam dok vecina pocne preispitivat snimke o svemiru. "Iz svemira" se vidi da svemirske agencije fejkaju snimke. Mjehurici u svemiru, green screen greske na ISS javljanju uzivo, Devon Island na Google Earthu pokazuje da NASA od tamo fejka snimke sa Marsa. To su samo neke od cinjenica na koje se zaljubljenici u svemir prave slijepi. Ne vjerujem da je Zemlja ravna, ali 2012.na Googlu je bilo 5000 rezultata na tu temu. Danas na tu temu ima 350 000 000 rezultata. Ove godine nisam na nikad vise ljudi naletio koji su prvi zapoceli temu o fejkanju svemira. Ateisti mrze ljude koji preispituju znanost i svemir i po meni su oni najveci religiozni fanatici danasnjeg doba. Sve sta mi imaju za rec je da se primim knjige, odem u skolu i da sam glup. Procitao sam vise knjiga od njih (pretpostavka), isao sam u skolu i ucio o njihovoj "znanosti", a glup nisam! Za razliku od njih nisam zadrt da ne proucim i drugu stranu kovanice. Zasto nas lazu? Zbog profita i moci. Tko dobro poznaje povijest umjetnosti znat ce sve tehnike i umijeca sa kojima su fejkali snimke iz svemira u proslom stoljecu, pa tako i ovom. Let the force be with you!

Komentiraj...
Vidi sve komentare