To je to što me zanima!

Oprez! Internetom kruže lažne slike bin Ladena s virusom

Iako je Obama rekao kako neće objaviti slike ubijenog bin Ladena, internetom kruže lažne slike koje će zaraziti vaše računalo virusom ako ih preuzmete
Vidi originalni članak

Barack Obama rekao je kako neće objaviti fotografije Osame bin Ladena, internet su preplavile lažne ponude s fotografijama i snimkama najtraženijeg terorista na svijetu. Iako slične prijevare kruže od 2004. godine, sada ih ima još više, piše Jutarnji list. Na Facebooku se tako nudi objava Disturbing Yet Awesome! (Uznemirujuće, no super). Korisnici koji odaberu poveznicu, zarazit će računalo nakon što ih prebaci na stranicu koja nalikuje Facebooku. Preslikat će se na profil i pozvati prijatelje da učine isto. Spohos Security upozorava kako kruži mamac s bin Ladenom koji zasipa korisnike neželjenom poštom nakon što ispune upitnik.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • registrykiller 06.05.2011.

    Al Qaeda uopće ne postoji? BBC je 2004. godine emitirao dokumentarac 'Snaga noćnih mora' u kojem objašnjava kako određene skupine koriste strah od terorizma kako bi pojačali vlastitu političku moć. Dokumentarac se sastoji od tri epizode (1, 2, 3) koje traju po sat vremena, a posebno je šokantan treći nastavak u kojem se govori da al Qaeda zapravo ni ne postoji. Izmišljena je, tvrde, u siječnju 2001. godine kako bi u odsutnosti smjeli suditi Osami bin Ladenu. Kako bi mu SAD sudile u odsutnosti morao je biti član neke organizacije poput mafije. U dokumentarcu tvrde da je al Qaeda prevara te da je nakon napada 11. rujna 2001. godine George Bush iz sudskih spisa 'iskopao' naziv al Qaeda i optužio bin Ladena da je njen vođa. Od tada se zapad bori protiv fiktivnog neprijatelja. U filmu bivši agent CIA-e priznaje da organizacija nikada nije postojala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare