To je to što me zanima!

Original je i dalje tu: Klonirana kujica Winnie slavi 1. rođendan

Kujica Winnie i njezin klon Mini Winne imaju identična obilježja na tijelu, imaju iste obrve, nedostaje im ista bradavica i obje skrivaju svoje poslastice na isto mjesto
Vidi originalni članak

Mini Winnie, prva klonirana kujica na svijetu proslavila je prvi rođendan. Njezina vlasnica Britanka Rebecca Smith (31) nije se mogla pomiriti s time da njezina ljubimica Winnie stari i da neće još dugo živjeti. 

- Winnie je moja stijena želim da živi vječno - opisala je Rebecca svoju četrnaestogodišnju ljubimicu.

Profimedia

Zbog toga se javila na natječaj tvrtke za kloniranje Sooam Biotech u Seulu čiji su predstavnici uzeli uzorak Winniene kože, stavili je u tekući dušik te transportirali do Južne Koreje. 

Njene su stanice u Seulu stavili u jajašca surogat psa iste pasmine te električnom iskrom stvorili klonirani embrij. Zbog oštrih britanskih zakona, Rebecca je na dolazak Mini Winnie u Britaniju morala čekati pola godine.

Sada godinu dana nakon što je Mini Winnie došla na svijet Rebecca je presretna što je i originalna Winnie još s njima. Smith uživa sa svoje dvije kujice, a kaže i da su gotovo identične. Originalna Winnie sada je stara i to se vidi, no Rebecca kaže da je u toj dobi izgledala isto kao što sada izgleda Mini Winnie. 

Imaju iste obrve, nedostaje im ista bradavica i imaju istu kovrčicu na repu. I jednoj i drugoj bude muka kada se voze u autu, a poslastice skrivaju na ista mjesta.

Profimedia

Rebecca kaže da su od prvog dana postale prijateljice.

Iako je kloniranje i dalje kontroverzna tema, pogotovo otkad su morali uspavati ovcu Dolly zbog zdravstvenih komplikacija, Smith se ne boji za svoju ljubimicu. 

- Imaju toliko iskustva sada da mogu napraviti zdrave životinje. Ne brinem se - zaključila je. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • kae mejmuni 14.09.2015.

    nije ni plava kujica losa ;)

  • be yourself 14.09.2015.

    Kako Mujo klonira Fatu. J*** ju dok ne klone.

  • user_442068 14.09.2015.

    a koda nema pasa.. meni je to glupost pa mozes ga klonirat al nije to tvoj pas! koda nema pasa po sinterajima kojima je mogla uljepsat zivot

Komentiraj...
Vidi sve komentare