To je to što me zanima!

Ostala bez nogu i ruku zbog bakterije, dobila bioničke ruke

Aimee je prošle godine bila na izletu s prijateljima kada ju je napala bakterija koja jede ljudsko meso. Godinu dana poslije djevojka je dobila najnovije bioničke ruke
Vidi originalni članak

Aimee Copeland (25) iz SAD-a napao je rijedak oblik bakterije koja jede ljudsko meso. Ostala je bez ruku, nogu i stopala, a nakon godinu dana djevojka je dobila bioničke ruke iLimbs. Nove proteze joj omogućuju da samostalno jede, a može si i vezati kosu.

Copeland je prva na svijetu kojoj su amputirali obje ruke, a za njih će dobiti najnoviju bioničku zamjenu. Svaka bionička ruka košta oko 550.000 kuna, ali je djevojka proteze dobila besplatno, javlja Fox News

Proteze iLimbs su najnaprednije proteze dostupne na tržištu, a Copeland je proteklog tjedna bila u bolnici, gdje se učila kako se koristiti njima. 

- Osjećaj je genijalan. Sve proteze koje sam dosad imala nisu bile toliko lagane za korištenje, a na ove sam se odmah navikla. Osjećam se puno slobodnije, jer imam osjećaj da su to zaista moje prave ruke - rekla je djevojka.

Aimee se zarazila bakterijom koja jede ljudsko meso prošle godine tijekom izleta s prijateljima, kada je pala dok se penjala po užadi. Ogrebala je kuk i pala u rijeku. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Kaiser Sosse 23.05.2013.

    Ovo je već hvale vrijedno. Medicina je napredovala,samo po pitanju karcinoma stoji i nazaduje,obzirom da je bolesnih više nego ikada.Kad je Steve Jobs umro od opakog karcinoma gušterače,a lik je stvorio i okrenuo par bilijardi dolara preko appla,a samo im temeljni kapital vrijedi,iako stariji podatak 400 milijardi USD.Istina je da je on probio sva očekivanja u smislu vremena preživljavanja ali je ipak umro.Drugim riječima da postoji llijek valjda bi ga on dobio,iako univerzalnog lijeka za rak nikada biti neče,več samoo ciljana i personalizirana terapija,tako da faramaceutska industrija može uzeti svoj maximum,ironično ali njima prvenstveno nije u interesu napraviti univerzalan lijek za neke vrste karcinoma,a i tajnom društvu koje postavlja i ruši vlade,predsjednike i sve živo jer nas ima previše i jako trošimo resurse koji se ne obnavljaju.I da kad je Jobs preminuo izgubio sam vijeru da lijek postoji,s druge strane zanimljivo je kako ni jedan predsjednik USA nije obolio a kamoli umro.

  • Nixy 22.05.2013.

    Pretužno.... cura je bila savršena... :/ Nedaj bože nikome

  • crofreak 22.05.2013.

    i kod nas bi troškove sigurno pokrio HZZO! ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare