To je to što me zanima!

Ostalo još 1,8 milijuna kuna: Od četvrtka opet kreću poticaji za kupnju električnih automobila

Najprodavaniji model električnih osobnih automobila je Renault Twingo Electric sa preko 400 naručenih vozila, a slijede ga Dacia Spring, Tesla model 3 – Long range te Volkswagen ID.4 Pro Performance
Vidi originalni članak

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od četvrtka 24. lipnja od 8 sati ponovo kreće sa primanjem prijava za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila.

VELIKI INTERES Privremeno zatvoren javni poziv za sufinanciranje električnih automobila

Oni kojima su prodajna mjesta rezervirala poticaje imali su rok od 8 dana za uplatu minimalnog predujma. U tih 8 dana uplaćen je predujam za 1.919 od ukupno prijavljenih 1.950 vozila što znači da je od ukupnog budžeta od 90 milijuna kuna ostalo dostupno oko 1,8 milijuna kuna, izvijestili su iz Fonda.

Kako bi sva javna sredstva bila dodijeljena Fond je najavio ponovo otvaranje javnog poziva za koji će vrijediti isti uvjeti. Prijave će biti moguće isključivo putem prodajnih mjesta, a na stranici vozimoeko.fzoeu.hr možete provjeriti za koje marke i modele će se odobravati sredstva.

Javni poziv objavljen je 2. lipnja, a zaprimanje prijava započelo je 10. lipnja. U manje od 8 sati rezervirana su sva dostupna sredstva pa je natječaj bio privremeno zatvoren. Najprodavaniji model električnih osobnih automobila je Renault Twingo Electric sa preko 400 naručenih vozila, a slijede ga Dacia Spring, Tesla model 3 – Long range te Volkswagen ID.4 Pro Performance.

PRIJAVE OD 10. LIPNJA Fond objavio poziv: Do 70.000 kuna daju za električni auto

S obzirom da je ovakav model sufinanciranja zbog Zakona o javnoj nabavi nema mogućnost prijave javnog sektora, uskoro se planira i objava posebnog Javnog poziva vrijednog 15 milijuna kuna, a na koji će se korisnici prijavljivati putem Fondovog sustava za e-prijavu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Aljo71 22.06.2021.

    Ne znam kako moraš biti blesav da kupiš kod nas električni automobil. Jedino da si stvarno jako bogat i da ne znaš kud s novcima. Znači ako ideš na put od 700-800km treba ti doslovno 3 dana. Jedino gdje ga možeš voziti je po gradu

  • Mirko Kaciga 21.06.2021.

    Zarumene mi se obrazi kad stisnem gas u golfu tdiu, a iza mene električari gutaju dim.. 😎

  • Afganistanski Hrvat 21.06.2021.

    Opet humanitarna akcija za bogate dok mi vozamo vozila stara 20 godina. Jedan poznanik je prošle godine kupio igračkicu i sada svaki puta kada je puni dolaze redari ili policija jer spušta s drugog kata produžni kabel ali nitko mu ne odgovara kako da napuni automobil pred zgradom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare