Tech

Komentari 25

Ostalo još 1,8 milijuna kuna: Od četvrtka opet kreću poticaji za kupnju električnih automobila

Ostalo još 1,8 milijuna kuna: Od četvrtka opet kreću poticaji za kupnju električnih automobila

Najprodavaniji model električnih osobnih automobila je Renault Twingo Electric sa preko 400 naručenih vozila, a slijede ga Dacia Spring, Tesla model 3 – Long range te Volkswagen ID.4 Pro Performance

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od četvrtka 24. lipnja od 8 sati ponovo kreće sa primanjem prijava za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila.

Oni kojima su prodajna mjesta rezervirala poticaje imali su rok od 8 dana za uplatu minimalnog predujma. U tih 8 dana uplaćen je predujam za 1.919 od ukupno prijavljenih 1.950 vozila što znači da je od ukupnog budžeta od 90 milijuna kuna ostalo dostupno oko 1,8 milijuna kuna, izvijestili su iz Fonda.

Kako bi sva javna sredstva bila dodijeljena Fond je najavio ponovo otvaranje javnog poziva za koji će vrijediti isti uvjeti. Prijave će biti moguće isključivo putem prodajnih mjesta, a na stranici vozimoeko.fzoeu.hr možete provjeriti za koje marke i modele će se odobravati sredstva.

Javni poziv objavljen je 2. lipnja, a zaprimanje prijava započelo je 10. lipnja. U manje od 8 sati rezervirana su sva dostupna sredstva pa je natječaj bio privremeno zatvoren. Najprodavaniji model električnih osobnih automobila je Renault Twingo Electric sa preko 400 naručenih vozila, a slijede ga Dacia Spring, Tesla model 3 – Long range te Volkswagen ID.4 Pro Performance.

S obzirom da je ovakav model sufinanciranja zbog Zakona o javnoj nabavi nema mogućnost prijave javnog sektora, uskoro se planira i objava posebnog Javnog poziva vrijednog 15 milijuna kuna, a na koji će se korisnici prijavljivati putem Fondovog sustava za e-prijavu.