Obavijesti

Tech

Komentari 3

Privremeno zatvoren javni poziv za sufinanciranje električnih automobila

Privremeno zatvoren javni poziv za sufinanciranje električnih automobila

Zaprimanje zahtjeva započelo je u četvrtak u 8 sati preko prodajnih mjesta, a u manje od osam sati zaprimljeno je 1.464 zahtjeva za sufinanciranje 1.950 vozila.

VIDEO

Do četvrtka u popodnevnim satima građani i tvrke rezervirali su ukupno 90 milijuna kuna poticaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zaprimanje zahtjeva započelo je u četvrtak u 8 sati preko prodajnih mjesta, a u manje od osam sati zaprimljeno je 1.464 zahtjeva za sufinanciranje 1.950 vozila. Javni poziv zbog toga je privremeno zatvoren. Oko 60 posto zahtjeva odnosi se na one fizičkih osoba.

Dvije trećine prijavljenih vozila su M1 kategorije, dakle osobni automobili za koje je prosječno traženo 63.000 kuna, a veliki interes bio je i za električne motocikle, za koje se moglo dobiti do 20.000 kuna. Zahvaljujući poticajima, neki od modela električnih automobila cjenovno su stali uz bok klasičnim automobilima iste klase. Upravo su oni bili među najprodavanijima.

- Naš je cilj sredstva za kupnju energetski učinkovitih vozila dodjeljivati kontinuirano. Želimo doći u fazu da, poput nekih drugih EU članica, imamo trajno otvoreni poziv tako da se svatko tko se odluči na kupnju takvog vozila može u svakom trenutku izravno prijaviti - zaključila je Maja Rajčić, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Fonda za zaštitu okolišta i energetsku učinkovitost.

Građani i tvrtke koje su rezervirali tražene poticaje, u roku od osam dana dužni su na račun prodajnog mjesta uplatiti obavezni minimalni predujam, a prodajno mjesto će u aplikaciju Fonda učitati račun za predujam i dokaz o primitku uplate od strane kupca. Kupcima će na mail nakon toga stići potvrda o uspješnom dovršetku prijave na Javni poziv Fonda, a onima s potpunom i ispravnom dokumentacijom će na adresu stići i Odluka i Ugovor o sufinanciranju. Sredstva će se isplaćivati jednokratno, u roku od 30 dana od zaprimanja potpune dokumentacije za isplatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako u roku osam dana određeni broj rezervacija ne bude potvrđen uplatom predujma, Fond će ponovno otvoriti javni natječaj, a prodajna mjesta će nastaviti sa zaprimanjem zahtjeva do ukupno raspoloživog budžeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle