To je to što me zanima!

Otvaranje škola za niže razrede u Danskoj nije pojačalo zarazu

Škole i vrtići u Danskoj otvoreni su 15. travnja. Dosad nije bilo porasta broja zaraženih među djecom Plan ponovnog otvaranja bio je razborit, kazao je danski stručnjak za epidemiologiju Peter Andersen
Vidi originalni članak

Danska je bila među prvim državama koje su otvorile škole i predškolske ustanove nakon mjesec dana karantene zbog bolesti COVID-19. Učenici su se vratili u vrtiće i učionice 15. travnja, a prvi podaci pokazuju kako nije bilo značajnijeg porasta zaraze među tom populacijom.

- Djelomično ponovno otvaranje danskih škola nije uzrokovalo porast broja zaraženih koronavirusom među učenicima - rekao je Peter Andersen, stručnjak za epidemiologiju i prevenciju zaraznih bolesti s danskoga instituta za serume u četvrtak, navodeći nove podatke.

Kako je istaknuo, ne mogu se vidjeti negativni učinci ponovnog otvaranja škola prema podacima ažuriranima u srijedu. Najnoviji podaci ne pokazuju značajan porast zaraženih među djecom u dobi između 1 i 19 godina u tjednima nakon djelomičnog ponovnog otvaranja škola.

- Na temelju preliminarnih iskustava koje smo imali, plan ponovnog otvaranja je razborit - dodao je Andersen.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare