To je to što me zanima!

Otvoreno pet novih e-punionica na punktovima u Dalmaciji

Postavljanjem punionica za električna vozila na turističkim punktovima u Dalmaciji HEP završio je aktualni ciklus postavljanja punionica. Time će Hrvatska još bolje konkurirati turističkom ponudom
Vidi originalni članak

HEP je danas postavio punionice za električna vozila na Hvaru te Pločama, Makarskoj i Drveniku, i to taman u srcu turističke sezone kako bi još bolje konkurirali ponudom na sve zahtjevnijem turističkom tržištu. 

Time je nas završen aktualni ciklus postavljanja punionica za električna vozila na turističkim punktovima u Dalmaciji. 

Turistima kojima je HEP prije desetak dana omogućio putovanje električnim automobilima od granice do mora, od ovoga su tjedna na raspolaganju nove ELEN punionice i u gradovima na hrvatskoj obali i otocima: na Trgu kralja Tomislava u Pločama, u Starom Gradu, na adresi Put Rudine, u Jelsi (Žardin bb), Makarskoj (Ruđera Boškovića bb) i Drveniku–Gradcu (Puntin). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pet novih HEP-ovih punionica nadopunjuje postojeću mrežu ELEN punionica u gradovima i na autocestama te tako pruža uvjete za daljnji razvoj hrvatskog turizma, omogućujući sve brojnijim vlasnicima električnih automobila iz europskih zemalja komforan i nesmetani dolazak do svih turističkih destinacija u Hrvatskoj. 

Naime, HEP je 10. srpnja obilježio puštanje u rad prvih 16 od predviđenih 57 punionica za električna vozila na autocestama i točkama ulaska/izlaska na autoceste, čime je po prvi puta vlasnicima električnih automobila omogućena vožnja od granice sa Slovenijom i Mađarskom do Jadranskog mora, a Republici Hrvatskoj priključak na mrežu punionica za električna vozila na Transeuropskoj prometnoj mreži (TEN-T). 
 

POGLEDAJTE VIDEO Lvl8.-a, NOVOG GAMING YOUTUBE KANALA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • BlackRaven 21.07.2019.

    Ma sve je to pet, ali hehe, nemreš doć od jedne do druge takve "punionice" nit pod razno ako kreneš malko na dullji put. Inače ta fama sa električnim vozilima je šuplja priča. Jer da u ovom trenu samo 30% vozila prijeđe na struju u kompletu - falilo bi 57 elektrana u Europi samo.. A pošto se nuklearke grade 15 godina, tebale bi termo-elektrane. E sad tu priča postaje zanimljiva - jer bi tih 57 termo-elektrana dodale odoka 60% na zagađenje, dakle cijela priča ne stoji nit malo. ;)

  • Afganistanski Hrvat 19.07.2019.

    Vauuuuuuu. Taman će ih biti svuda kada i ja budem mogao kupiti automobil na baterije za 500 godina.

  • Minkem 19.07.2019.

    a sta je snama koji idemo u slavoniju na godisnji. Mi moramo i dalje diesel sipat?

Komentiraj...
Vidi sve komentare