To je to što me zanima!

Ovo je najbolja fotka pomrčine: NASA ulovila ISS ispred Sunca

Dok smo mi na Zemlji gledali kako je Mjesec zaklonio Sunce, astronauti su na postaji u orbiti mogli vidjeti sjenu koju je Mjesec bacao na naš planet.
Vidi originalni članak

Ogroman broj fotografija pomrčine Sunca preplavio je društvene mreže u ponedjeljak, ali među njima se ponajviše ističe ona NASA-inog fotografa Joela Kowskog. 

On je pomrčinu fotografirao u Wyomingu i taman dok se Mjesec počeo gurati ispred Sunca, ulovio je i Međunarodnu svemirsku postaju kako je prošla ispred Sunca. Pomrčinu je snimao kamerom koja snima 1500 sličica u sekundi, kako bi uspio uloviti postaju veličine nogometnog igrališta, a ovdje možete vidjeti i detaljniji pogled na ISS.

Pomrčinu je snimao i standardnom kamerom, a sve fotografije mogu se vidjeti na Flickr stranicama NASA-e. No, osim njegovih fotografija, podjednako su fascinantne i fotografije koje su u isto vrijeme snimali astronauti koji borave na postaji. Oni su uspjeli fotografirati sjenu koju je Mjesec bacio na Zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ZEUS_4 22.08.2017.

    jako dobro se vidi ISS mora da su ga nacrtali s flomasterom, da je bila kemijska olovka vidjelo bi se slabije. A udaljen je samo 400 km I vidi se golim okom, a avion koji je veći od ISS-a se ne vidi na 10 km ?????? Ova NASA je stvarno fenomenalna

  • Der Kommissarrr 22.08.2017.

    Fake and gay.

  • Gender bender_1 22.08.2017.

    Super slike, ljeop je vidjeti napredak tehnologije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare