To je to što me zanima!

Patak opet normalno hoda: Na 3D printeru izradili mu stopalo

Buttercup je dobio protezu za lijevu nogu koju su izradili na 3D printeru. Izlegao se sa izokrenutim donjim dijelom noge, zbog čega se nije mogao normalno kretati
Vidi originalni članak

Patak Buttercup (Zlatić) po prvi puta u životu može normalno hodati, zahvaljujući protezi koju su izradili uz pomoć 3D printera. Buttercup se izlegao u Teksasu s izokrenutom lijevom nogom te je završio u skloništu za životinje u Tennesseeju gdje je novi vlasnik Mike Garey odlučio nešto poduzeti oko toga. Uz pomoć tvrtke NovaCopy skenirali su lijevo stopalo njegove sestre, izradili 3D model noge i isprintali je od silikona. U videu koji možete vidjeti ispod teksta, možete vidjeti prve korake patka s novom protezom.

- Bio sam oduševljen. Presretan sam što sve radi kako smo zamislili, ali još više zbog patka na kojem se moglo vidjeti da mu nova noga odgovara - rekao je Garey. 

Buttercupu su tijekom vikenda na nogu ugradili 'čarapu' koja će držati protezu, a iako su se brinuli kako će patak reagirati, oduševili su se kad je potrčao s protezom. 

- Mišići će mu se morati prilagoditi, ali fantastično je što je odmah ovako reagirao - rekao je Garey za USA Today.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Jere_2 05.07.2013.

    Svaka cast na 3D printerima, svaka cast na ovoj akciji za paju patka, ali ovakvu nogu su i kinezi s malo plastike mogli napraviti... sala sala!! :D

  • eddy1973 04.07.2013.

    Najljepše je kada tehnologija služi u dobre svrhe...

  • gđa78 03.07.2013.

    eee,još da mogu dat muža isprintat,pa recimo dok ga nema,da gnjavim tog isprintanog...di bi mi bio kraj;))

Komentiraj...
Vidi sve komentare