To je to što me zanima!

Političari rešetali Zuckerberga: 'Moguće je i razbijanje Fejsa'

Nakon loših vijesti o povlačenju tvrtki iz projekta Libra i brojnih upitnika oko nove valute, Zuckerberga su u srijedu rešetali i pred Kongresom, a i ovog puta su na meti bile Facebookove poslovne prakse
Vidi originalni članak

Senatorica Elizabeth Warren otvorila je priliku za Kongres da ozbiljno razmatra razbijanje Facebooka, rekla je u srijedu kongresnica Maxine Waters. Nakon novog rešetanja Marka Zuckerberga pred Kongresom, Waters je rekla za CNBC kako je ta 'diskusija sada u zraku'. 

IMALI VELIKE PLANOVE Puno obećavali: Zuckerbergova valuta privukla samo 21 tvrtku

Predsjednička kandidatkinja Warren je rekla kako će se zalagati za to da se Facebook, Amazon i Alphabet razbiju te da su takve kompanije poduzimale monopolističke i protutržišne prakse i da je odgovornost vlade da ih razbije. 

Političari su u srijedu Zuckerberga ispitivali oko Facebookovih praksi, ravnopravnosti, dezinformacijama, ali i novoj valuti koju planira pokrenuti. Upravo je Waters jedna od onih koji žele zaustaviti tu kriptovalutu i istaknula je kako je Facebook postao previše snažan te spomenula razbijanje.

- Imamo puno posla - rekla je na pitanje oko toga hoće li poduzimati kakve regulatorne mjere protiv Facebooka i drugih kompanija.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Sveta srdela 25.10.2019.

    Ma kako ce oni razbiti fejs??? Sta ce im napraviti bas me zanima...Zabraniti im rad? Smijesno, cak i da dodje do toga dovoljno je otvoriti slicnu platformu s malo promijenjenim izgledom i imenom i cirkus pocinje opet.

  • Alter ego 24.10.2019.

    "Warren je rekla kako će se zalagati za to da se Facebook, Amazon i Alphabet razbiju te da su takve kompanije poduzimale monopolističke i protutržišne prakse i da je odgovornost vlade da ih razbije." - a Google, Google kao nije? Kaže, FB je postao previše snažan, a Google nije? Ali, Google podržava njezinu stranku i političku ideologiju, pa njih nećemo dirati...

  • ivkaivanka 24.10.2019.

    Ukinut sto prije fejs.

Komentiraj...
Vidi sve komentare