To je to što me zanima!

Porsche juri na Rimčev pogon: Stiže električni supersportaš?

Direktor Porschea Oliver Blume u razgovoru za Top Gear govorio je o budućim jurilicama koje će vjerojatno biti na električni pogon. U razvoju tih vozila veliku ulogu imat će i investicija u Rimčevu kompaniju
Vidi originalni članak

Porscheov sljedeći supersportski automobil vjerojatno će biti isključivo na električni pogon, a veliku ulogu u tom autu sigurno će imati i Mate Rimac, piše Top Gear.

Direktor kompanije Oliver Blume rekao je na predstavljanju novog Cayennea Coupea kako će to morati biti najbolji i najmoćniji automobil na tržištu. Kaže da nemaju koncept tog automobila, ali da bi mogao voziti samo na struju. 

PAMETNI GREYP G6 Rimčev bicikl mjeri rad srca, ima internet, snima kamerom...

Naime, radi se o vozilu koje bi bilo na vrhu ponude Porschea koja prolazi kroz veliku transformaciju s električnim Taycanom koji stiže ove godine. Upravo za njega je već 20.000 kupaca položilo po 2500 eura. Uslijedit će još i Cross Tourismo te novi Macan u sljedećih dvije godine, oba u benzinskim i električnim varijantama. 

- Na polju motorizacije imamo miks moćnih benzinskih agregata, plug-in hibride i električne pogone. Mislim da ćemo biti spremni za sljedećih 10 godina - kaže Blume koji dodaje da će oni sljedećih dvije do tri godine biti jedan uz drugog, no kasnije će se na nekim tržištima fokusirati na struju. 

Tu će veliku ulogu igrati investicija u Rimčevu kompaniju, a Blume je rekao kako je za njega važno da imaju izazovnog partnera sa znanjem i iskustvom i koji radi na istoj razini kao oni.

ELEKTRIČNI ZMAJ Uoči početka Sajma u Ženevi, Rimac pokazao novi C_Two

- Mate Rimac je vrlo ambiciozan stručnjak i savršen partner za izradu prototipa i malih i pametnih rješenja - rekao je Blume i dodao da imaju partnere i u drugim područjima poput financija.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • JosipGvozden 15.05.2019.

    Samo naprijed skolski tako se radi

  • 24.03.2019.

    Rimac nije nikakav genijalac, inovator ili izumitelj. Sa novcem koji je njegov otac Ivan Rimac ukrao u raznim aferama, sve to pod pokroviteljstvom najviših državnih službenika, od javnosti poznatih afera spominju se utaja poreza u Njemačkoj, RIM I ZOV, prilazna cesta za Lidl, Slavonija DI, HNK Hajduk, Sibinj, (ujedno Ivan Rimac bio je i predsjednik nadzornog odbora Rimac automobili), njegov sin Mate kupuje komponente od drugih firmi, poput - AM Racing-a, a zatim ih prodaje pod svoje proizvode. Također, Rimac automobili su umiješani Panama Papers offshore pranje novaca.

  • Papatest 24.03.2019.

    Sve je to na vrbi grožđe,nemaju ni koncept.

Komentiraj...
Vidi sve komentare