To je to što me zanima!

Poruke kakve je slao Varga je mogao doma napraviti bilo tko

Pomoću dostupnih aplikacija, u par minuta smo napravili iste poruke poput onih koje su Ivica Todorić i Zdravko Mamić predstavili kao stvarne, a zbog čijeg je lažiranja uhićen Franjo Varga
Vidi originalni članak

Klupko istrage oko lažnih poruka kojima je na bombastičnoj konferenciji mahao Zdravko Mamić, predstavljajući ih kao autentične dokaze dogovaranja između Dinka Cvitana i Tamare Laptoš, dovelo je do uhićenja Franje Varge, bivšeg MUP-ova informatičara. 

Zdravko Mamić tada je imao poruke koje su bile isprintane na papiru, a slične poruke dobio je i Ivica Todorić koji ih je proslijedio Ivanu Zvonimiru Čičku. U njima je pak bio navodni dokaz da su premijer Andrej Plenković i Martina Dalić dogovarali preuzimanje Agrokora.

AFERA LAŽNI SMS-OVI Uhićen Tolušićev vozač i Vasin kum: Dojavio je Vargi o istrazi

Istražitelji su tada za jedne i za druge tvrdili da su nevjerodostojne, što se i potvrdilo istragom. Iako je Varga bio informatičar, za izradu ovakvih poruka nije potrebno posebno znanje.

Postoje razne dostupne aplikacije kojima se mogu lažirati poruke, a mi smo koristili veoma jednostavnu iphonefaketext.com.

Sve veoma jednostavno funkcionira. Upišete ime koje želite, izaberete datum i vrijeme. Onda pišete tekst i samo birate hoće li biti poruka "primljena" ili "poslana". Na kraju snimite fotografiju i možete je isprintati na papir. Bez problema smo napravili skoro identične navodne razgovore kao one koje su Todorić i Mamić predstavili kao neoborive dokaze. Dodatno, morali smo biti i malo satirični.

"SVI BI TREBALI BITI KAŽNJENI" Tolušić: Nisam znao do jutros da je moj vozač dojavio Vargi...

Objavljujemo lažnu korespondenciju između Dinka Cvitana i Andreja Plenkovića, ali i lažnu korespondenciju između predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i novog glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića.

Još jednom napominjemo da su ove poruke izmišljene i satirične i služe samo kao ilustracija za raskrinkavanje.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • RuzaSapina 23.10.2018.

    Tko to od nas čitatelja zna sto je istina prepiska podvala....?

  • 27.09.2018.

    Da nije tragično bilo bi smješno za umrijet. Kradu tolike milione pa ne mogu nač sposobnog informatičara hahaha. Ali opet ako su tražili nekog iz redova MUP-a nije ni čudo da nemaju nikog sposobnog. Dobro da su tog Vargu našli haha

  • 27.09.2018.

    Strasno je i pomosliti a kamoli znati da u vrhu vlasti sjede likovi s inteligencijom djeteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare