To je to što me zanima!

Potpuno nova Mazda 6 unijet će pomutnju u srednju klasu

Veća je, lakša, štedljivija i osjetno naprednija. Prodaja nove "šestice" počet će krajem godine, a cijene nisu poznate. Dolazi s tri benzinca i dva dizelska motora
Vidi originalni članak

Nova Mazda6 izgleda osjetno dojmljivije od prethodnice. Dijelom zbog nove dizajnerske filozofije, a dijelom i zbog povećanja dimenzija. “Šestica” je sada duga 486 cm, a osjetno je narasla i u širinu. Zahvaljujući tehnologiji SkyActiv, masa je smanjena za oko 100 kilograma, tako da osnovni model teži samo 1300 kg. Za pogon je zadužena nova generacija motora, benzinci sa 145, 165 i 192 KS, te dizeli koji razvijaju 150 i 170 KS. 

Svi motori osim osnovnog benzinca bit će opremljeni sustavom i-Eloop za pretvorbu energije kočenja u električnu energiju. Prodaja počinje krajem godine, a cijene za sada još nisu poznate. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 04.09.2012.

    Ajme ali vi filozofirate oko tih autiju koji su sve više konfekcija koja ima rok trajanja par godina,ne mislim na mehaničke stvari nego više na dizajn i liniju auta!

  • skibidibiiip 04.09.2012.

    Ono što stvarno fascinira kod Mazde je to da je svaki novi model ponešto lakši, te taj SkyActive koncept razvoja motora poglavito kod diesel-skih motora. Tu su bez premca na svijetu! Sve to učinit će ovaj auto referentnom vrijednosti u klasi. Ovaj novi model me baca na razmišljanje da se kroz nesto vremena posegnem za modelom prije, jer je auto lijep i kvalitetan te taj 2.2 CD 170 ks.

  • kraljevstvo trolanja 04.09.2012.

    meni jednostavno nije lijepa sprijeda, kao i cx-5... nekako prevelika maska i ovi retrovizori, kao slonovske usi... ljepse je kada su vezani za karoseriju kod prozora.. ostalo sve za 5...

Komentiraj...
Vidi sve komentare