To je to što me zanima!

Potvrdili: U CERN-u stvarno našli česticu bržu od svjetlosti

Nakon eksperimenta u rujnu stručnjaci su bili skeptični oko mjerenja talijanskih i francuskih znanstvenika no nova i još preciznija mjerenja potvrdila su čudo
Vidi originalni članak

Znanstvenici iz CERN-a najnovijim su mjerenjima potvrdili da je eksperiment uspio te da su uspjeli stvoriti česticu koja se kreće brže od svjetlosti, piše Daily Mail. Nakon eksperimenta u rujnu stručnjaci su bili skeptični oko mjerenja talijanskih i francuskih znanstvenika no preciznija mjerenja potvrdila su čudo.

- Nova mjerenja potvrdila su prijašnja i nisu promijenila konačni zaključak da smo našli neutrin koji je brži od svjetlosti - priopćili su iz CERN-a. 

Neutrine su ''ispalili'' iz akceleratora u Švicarskoj u detektor na sjeveru Italije udaljen gotovo 700 km. Čestica je na ''odredište'' stigla za 60 nanosekundi brže od svjetlosti. 

- Ukoliko rezultati nakon dodatnih mjerenja budu potvrđeni bit će to najveće znanstveno otkriće svih vremena - rekao je znanstvenik Brian Cox. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • NinaBonita007 20.11.2011.

    Apsolutno je istina da su sva pa i ovo "otkriće" pokradena od Nikole Tesle ( apsolutno nestvarnog čovjeka, taj kao da je opao sa Marsa.) Jedno po jedno njegovo otkriće vade na svjetlo dana u onom trenutku kada to njima paše i kada će to moći debelo unovčiti !!!

  • kreont 19.11.2011.

    Da je to barem Talibancima, kako bi brzo pucali po svima nama. Sada će sigurno i ameri u svom moć ispaljivati. Što se zapravo dobilo tim otkrićem ? Dokaz da je vrijeme i svemir beskonačno.

  • Sicma 19.11.2011.

    Ako postoji nesto brze od svijetlosti, onda svjetlost nije najbrza!! aaa skontao sam..e hvala Bogu! Bas me zanima sto Ku"ran na ovo veli!

Komentiraj...
Vidi sve komentare