To je to što me zanima!

Povratak korijenima: Korisnici se opet vraćaju na MySpace

Nekad najpopularniju društvenu mrežu Facebook je poslao u zaborav, ali upravo Facebook je razlog zašto je MySpace prošle godine posjetilo 50 milijuna ljudi
Vidi originalni članak

Možda se i ne sjećate MySpacea, ali MySpace je bila prva planetarno popularna društvena mreža na kojoj su se otvarali profili, dodavali prijatelji i dijelile fotografije. MySpace je 2006. bio najpopularnija web stranica u Americi pa ga je Rupert Murdoch kupio za 580 milijuna dolara i tu kupnju kasnije nazvao ogromnom greškom jer je na scenu stupio Facebook, a MySpace više nikad nije uspio vratiti korisnike pa tako ni vrijednost.

Sve dosad - otkriveno je da je 2014. MySpace posjetilo oko 50 milijuna jedinstvenih korisnika. To nije ni blizu brojkama Facebooka, ali ogroman je porast za društvenu mrežu koju su posprdno nazivali grobljem. 

MySpaceu je korisnike vratilo ono što mu ih je i oduzelo - Facebook i Instagram. Naime, korisnici se na MySpace vraćaju kako bi iz svojih profila 'iskopali' stare fotografije pa ih objavili na Facebooku ili Instagramu, gdje je popularno slikom se vratiti u prošlost pod hashtagom #TBT odnosno #ThrowBackThursday. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare