To je to što me zanima!

VIDEO Apple predstavio novi iPhone 15, evo koliko košta

Stigao je i najvažniji dan za Apple u godini. Američki div u Cupertinu predstavio je novu liniju iPhonea koji su brži, snažniji, s novim bojama i boljom kamerom
Vidi originalni članak

iPhone 15 dolazi s Dynamic Islandom, opcijom do sada rezerviranom samo za modele Pro. Dijagonala ekrana iznosi 6,1 inča za iPhone 15, odnosno 6,7 inča za model Plus, a oba modela dolaze s OLED ekranima. Pokreće ga A16 Bionic, čipset koji se nalazi u modelima iPhone 14 Pro.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rezolucija glavne kamere je 48MP, a dolazi s opcijom dvostrukog optičkog zuma. Na predstavljanju naglasak su stavili na kvalitetu portretnih snimaka - više nije potrebno posebno aktivirati portretni mod, već to sustav radi sam. U portretnom modu moguće je naknadno prebaciti fokus na druge osobe i objekte.

Novi modeli dolaze s novim priključkom - USB-C, a ovaj priključak dolazi i na AirPods.

Pro modeli imaju kućište od titana zbog čega su lakši, ali i izdržljiviji, a dolaze s ekranima dijagonale 6,1 i 6,7 inča.

iPhone 15 Pro dolazi s akcijskom tipkom koja zamjenjuje tipku za utišavanje telefona, a korisnici sada mogu sami odlučiti za što će se ta tipka koristiti.

Ima čip A17 Pro za koji tvrde da predstavlja veliki napredak u odnosu na prethodne modele. Naglasak je stavljen na grafiku i ray tracing te je grafički procesor sada 20 posto brži, što će biti od velike važnosti ne samo za igre, već i za aplikacije za proširenu stvarnost.

Ima novu 48MP kameru s naprednim funkcijama, poput snimanje portreta bez aktiviranja posebnog portretnog moda, kao i na modelu 15. iPhone 15 Pro dolazi s 3x telefoto kamerom, dok model Pro Max dolazi s 5x optičkim zumom, a sve s optičkom stabilizacijom. Treća kamera je 12MP ultra wide kamera.

Predstavljena je i nova generacija sata - Apple Watch Series 9 koji dolazi sa S9 čipsetom koji je brži i snažniji u odnosu na prethodnika, uz bateriju koja može izdržati cijeli radni dan.

Ekran je svjetliji i bolje se ponaša u uvjetima slabijeg osvjetljenja. 

Nova značajka je opcija dvostrukog dodira. To znači da će korisnici moći upravljati nekim opcijama samo s jednom rukom na kojoj se nalazi sat i to s dva brza dodira palca i kažiprsta, npr. javljanje na telefon ili upravljanje glazbom.

Predstavljena je i nova generacija njihova najjačeg sata - Apple Watch Ultra 2. Sat namijenjen avanturistima i sportašima također dolazi s čipsetom S9, a svjetlina ekrana iznosi čak 3000 nita, što je Appleov najsvjetliji ekran do sada. Baterija i dalje traje do 36 sati, odnosno 72 sata u modu slabije potrošnje energije.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • dgodinic66 18.09.2023.

    meni je i moj iPhone 7 još jako dobar

  • Adisibio 13.09.2023.

    Kad će više odustat od tih prezentacija? Apple već deset godine nije izbacio ništa revolucionarno.

  • 13.09.2023.

    Iphone sr..nje od mobitela,

Komentiraj...
Vidi sve komentare