Obavijesti

Tech

Komentari 34

VIDEO Apple predstavio novi iPhone 15, evo koliko košta

VIDEO Apple predstavio novi iPhone 15, evo koliko košta
1

Stigao je i najvažniji dan za Apple u godini. Američki div u Cupertinu predstavio je novu liniju iPhonea koji su brži, snažniji, s novim bojama i boljom kamerom

VIDEO

iPhone 15 dolazi s Dynamic Islandom, opcijom do sada rezerviranom samo za modele Pro. Dijagonala ekrana iznosi 6,1 inča za iPhone 15, odnosno 6,7 inča za model Plus, a oba modela dolaze s OLED ekranima. Pokreće ga A16 Bionic, čipset koji se nalazi u modelima iPhone 14 Pro.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rezolucija glavne kamere je 48MP, a dolazi s opcijom dvostrukog optičkog zuma. Na predstavljanju naglasak su stavili na kvalitetu portretnih snimaka - više nije potrebno posebno aktivirati portretni mod, već to sustav radi sam. U portretnom modu moguće je naknadno prebaciti fokus na druge osobe i objekte.

Novi modeli dolaze s novim priključkom - USB-C, a ovaj priključak dolazi i na AirPods.

Pro modeli imaju kućište od titana zbog čega su lakši, ali i izdržljiviji, a dolaze s ekranima dijagonale 6,1 i 6,7 inča.

iPhone 15 Pro dolazi s akcijskom tipkom koja zamjenjuje tipku za utišavanje telefona, a korisnici sada mogu sami odlučiti za što će se ta tipka koristiti.

Ima čip A17 Pro za koji tvrde da predstavlja veliki napredak u odnosu na prethodne modele. Naglasak je stavljen na grafiku i ray tracing te je grafički procesor sada 20 posto brži, što će biti od velike važnosti ne samo za igre, već i za aplikacije za proširenu stvarnost.

Ima novu 48MP kameru s naprednim funkcijama, poput snimanje portreta bez aktiviranja posebnog portretnog moda, kao i na modelu 15. iPhone 15 Pro dolazi s 3x telefoto kamerom, dok model Pro Max dolazi s 5x optičkim zumom, a sve s optičkom stabilizacijom. Treća kamera je 12MP ultra wide kamera.

Predstavljena je i nova generacija sata - Apple Watch Series 9 koji dolazi sa S9 čipsetom koji je brži i snažniji u odnosu na prethodnika, uz bateriju koja može izdržati cijeli radni dan.

Ekran je svjetliji i bolje se ponaša u uvjetima slabijeg osvjetljenja. 

Nova značajka je opcija dvostrukog dodira. To znači da će korisnici moći upravljati nekim opcijama samo s jednom rukom na kojoj se nalazi sat i to s dva brza dodira palca i kažiprsta, npr. javljanje na telefon ili upravljanje glazbom.

Predstavljena je i nova generacija njihova najjačeg sata - Apple Watch Ultra 2. Sat namijenjen avanturistima i sportašima također dolazi s čipsetom S9, a svjetlina ekrana iznosi čak 3000 nita, što je Appleov najsvjetliji ekran do sada. Baterija i dalje traje do 36 sati, odnosno 72 sata u modu slabije potrošnje energije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Apple odustao od projekta električnog automobila?
'PROJEKT TITAN'

Apple odustao od projekta električnog automobila?

Apple je u skrovitom programu razvoja automobila zaposlio 2000 ljudi, izvijestio je Bloomberg, ali se suočio sa sve oštrijom konkurencijom proizvođača električnih vozila

Prije 22 godine Steve Jobs iz džepa je izvadio prvi iPod: 'Duh iPoda nastavlja živjeti i danas'
DONIO REVOLUCIJU U GLAZBU

Prije 22 godine Steve Jobs iz džepa je izvadio prvi iPod: 'Duh iPoda nastavlja živjeti i danas'

iPod je u svibnju prošle godine najavio kraj proizvodnje legendarnog uređaja i ujedno završio eru koja je zauvijek promijenila glazbenu industriju, ali i više od toga
VIDEO Čekali u redu na iPhone u u Šangaju, ali nije ih oduševio: 'Kupit ću ako mi se svidi boja'
KRENULA PRODAJA

VIDEO Čekali u redu na iPhone u u Šangaju, ali nije ih oduševio: 'Kupit ću ako mi se svidi boja'

Redovima i gužvama počela je prodaja iPhonea 15 u Šangaju, no kupci baš i nisu oduševljeni novim modelom. "Ove godine nisam baš zadovoljan", kazao je jedan kupac, a drugi dodaje: "gledam samo boju, ako mi se boja svidi kupit ću ga"