To je to što me zanima!

Prodaje svoj izum: Naser (52) smislio baterije na slanu vodu

Svojim baterijama Naser Rahmonaj (52) je osvijetlio crkvu svete Foške pokraj Vodnjana. Za njegov izum nema zainteresiranih u Hrvatskoj pa ga prodaje u SAD-u
Vidi originalni članak

Naser Rahmonaj (52) iz Vodnjana izumio je ekološku bateriju koja koristi slanu vodu. Za njegov izum nema zainteresiranih investitora u Hrvatskoj pa ga prodaje u SAD-u.

- Prije godinu dana razmišljao sam kako stvoriti bateriju za koju ne treba kiselina, koja je ekološka i koju mogu rabiti djeca - govori Naser. Kao anodu i katodu baterija koristi bakar i magnezij, dok je elektrolit obična slana voda. Tako je osvijetlio crkvu svete Foške kraj Vodnjana. Posjetivši crkvu, zaljubljenik u inovacije dr. Luka Raguž oduševio se pričom o bateriji. 

- Otkupio sam licenciju od Nasera i ponudio mu dugoročnu suradnju. Raguž je anesteziolog i živi na relaciji Zagreb - New York. Naserov izum je, kaže, zaslužio svjetske nagrade jer donosi jeftiniji, ekonomičniji i ekološkiji pristup energiji.

- Zato putujem u New York gdje ću pokušati pronaći investitora koji u ovom projektu vidi istu šansu za čovječanstvo kao i mi - zaključio je Raguž.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Mustafa Aga 21.06.2014.

    Sad kada nam se zasvetli jadranska obala...A slane vode koliko hoces...

  • ivo-špalj 10.06.2014.

    al bitno da je on osvjetlio crkvu!!! i šta sad - oće ga "bog2 pomilovat i napravit sretnim???? koje budalaštine!!!!!

  • new economy 09.06.2014.

    izum je fantastičan i ne dolazi ni sa interneta ni iz osnovne škole. čitajući komentare izgleda da ga svatko može sastaviti, i pitam se onda zašto ga do sad nitko nije sastavio ako je "svatko" u toj mogućnosti. čitajući komentare taj je izum star 100 godina i svijetli samo dvije minute; jeste li se vi uvjerili da to svijetli samo 2 minute? zamislite život bez struje, kao prije 100 godina i više, zašto tada to nisu korisili, zašto su koristili svijeće, vatru...? to izgleda vrlo jednostavno možda, ali vjerujem da iza toga ima jako puno posla, učenja, napora i ne prepisivanja! congratulations! good luck Mr Rahmonaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare