To je to što me zanima!

Prpić: Ni danas mi nije jasno kako je Librić uspio u SAD-u

Kad god bi pričali, od Librića nije čuo puno o poslu s darovnim karticama, čime se bavio njegov Bouxtie, rekao je Hrvoje Prpić. Librića su u svibnju američki tužitelji uhitili zbog prijevare
Vidi originalni članak

Hrvatski poduzetnik Renato Librić (39) uhićen je u svibnju u SAD-u zbog sumnje u prijevaru tešku 1,5 milijuna dolara, a tereti ga se da je lažirao potpis direktora jedne od velikih američkih kompanija u dokumentu kojim je navodio da njegov startup Bouxtie žele kupiti za 150 milijuna dolara. Isto tako ga terete i da je lažirao potpise direktora u vlastitoj kompaniji, što je rezultiralo zajmom od 1,5 milijuna dolara. Novac je završio na računu njegova startupa, a navodi se da je on povukao više od 130.000 dolara.

STARTUP MULJAŽA? Uhitili Hrvata u SAD-u: Zbog prijevare mu prijeti 20 godina

Njega je početkom prošle godine u Silicijskoj dolini upoznao i poduzetnik Hrvoje Prpić koji je ispričao kako je uočio da ovaj ima dobre veze i poznaje sve Hrvate tamo, a rekao je i kako ga je upoznao s čelnikom tamošnje udruge poslovnih anđela. Dodaje da se radilo o biznismenima koji su 'teški' i više stotina milijuna dolara, ali ubrzo je shvatio da se oni ne bave startupima već nekretninskim biznisom. 

- Ni danas mi nije jasno kako je Librić zapravo uspio u SAD-u - rekao je i dodao da se vidjelo da Librić ima novca kad su se upoznali. Kaže kako ga je ugostio u stanu koji je mjesečno plaćao 7000 dolara, ali kad bi god pričali nikad od njega nije čuo puno o poslu s darovnim karticama, čime se bavio Bouxtie. Naime ta je aplikacija omogućavala slanje i preuzimanje različitih darova u svijetu preko mobitela i web stranice. Prpić dodaje i kako je Librić platio objavu u velikom Forbesu koji je napisao članak o njemu. 

Prpić nam je rekao kako se posvetio biznisu s kripto valutama te da je zatvorio sve tvrtke u Hrvatskoj, dok ih u Londonu ima tri, a uskoro jednu otvara i na Malti. Na kraju dodaje i da bi Librić zbog svega isto prošao u Engleskoj. 

- To su izuzetno liberalna tržišta. Ali kao i u SAD, zbog muljaža dobiješ po nosu vrlo brzo i vrlo jako. To ih čini uspješnima, a nas u Hrvatskoj neuspješnima - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Karamazov 07.06.2018.

    ajde i ovaj prpic iskace iz pastete kao neki biznismen, a sve sto je vodio je propalo ili ih je kupio netko po niskoj cijeni, a izgovor za unistavanje firmi mu je bio da ce otic izvan hrvatske, toliko o tome... takoder mediji od njega napravili crypto znalca, a svatko tko je na kriptotrzistu ili proucava blockchain radi same tehnologije zna da je prpic najveci klaun u tom podrucju

  • provokator_ 06.06.2018.

    prpiću kaće bitkoin na sto iljada da kupim mamićeve kuće i bentlije na licitaciji..

  • Francesco_Totti 06.06.2018.

    Nije ni do koljena Mamiću i prijateljima

Komentiraj...
Vidi sve komentare