To je to što me zanima!

Puni računi za Nvidiju: Veliki skok umjetne inteligencije im katapultirao baš sve prihode

U cijeloj poslovnoj godini Nvidijin je prihod više nego udvostručen, na 60,9 milijardi dolara. Neto dobit gotovo je usedmerostručena, na 26,76 milijardi dolara.
Vidi originalni članak

U tromjesečnom razdoblju koje je završilo 28. siječnja Nvidijin prihod bio je više nego tri puta veći nego godinu dana ranije, poskočivši na 22,1 milijardu dolara.

U odjelu za tehnologiju podatkovnih centara bio je čak pet puta veći, dosegnuvši 18,4 milijarde dolara.

NOVI PROJEKT KOMPANIJE OPEN AI Objavili videozapise koje je stvorila umjetna inteligencija: 'Ovo je povijesni dan za svijet'

Neto dobit skočila je s 1,4 milijarde na gotovo 12,3 milijarde dolara.

U cijeloj poslovnoj godini Nvidijin je prihod više nego udvostručen, na 60,9 milijardi dolara. Neto dobit gotovo je usedmerostručena, na 26,76 milijardi dolara.

U prvom poslovnom tromjesečju koje završava krajem travnja kompanija očekuje prihod od oko 24 milijarde dolara.

Nvidia se u početku specijalizirala za grafičke kartice, ali njezina tehnologija doživjela je pravi uzlet tek u razdoblju razvoja aplikacija za umjetnu inteligenciju.

POTVRĐENO JE Dogovorili Akt o AI-ju: Neće ga smjeti koristiti za društveno rangiranje, kao u Black Mirroru

Korištenje umjetne inteligencije dosegnulo je vrhunac i potražnja raste u svim sektorima i zemljama, rekao je glavni izvršni direktor Jensen Huang.

U takvim uvjetima Nvidijin posao naglo se proširio, a snažno raste i vrijednost njegove dionice. Prošli tjedan kompanija je po tržišnoj kapitalizaciji pretekla Alphabet i zauzela treće mjesto na američkoj ljestvici s vrijednošću od 1,83 bilijuna dolara. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Forrest Gump 25.02.2024.

    baš me zanima da li si plaće djelatnika u proizvodnji 7-reostruko povećane?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare