To je to što me zanima!

Rak se može otkriti i preko monitora pametnih mobitela

Prijenosni uređaj koji se spaja na pametne mobitele sa 96 postotnom sigurnošću može otkriti imaju li ljudi rak, a trebao bi biti pomoć liječnicima osobne prakse
Vidi originalni članak

Mali prijenosni uređaj koji se može spojiti na pametne mobitele analizira količinu tkiva i u roku sat vremena pokazuje ima li čovjek maligni rak te postoji li mogućnost njegova širenja, otkrili su istraživači u Massachusetts General Hospitalu. Nova tehnologija djeluje kao kombinacija četiri biomarkera koji određuju koliko je bolest napredovala, a svoje nalaze mogu prikazati jedino na monitorima pametnih mobitela. Istraživanje je pokazalo da su procijenjeni rezultati preko uređaja 96 posto točni.

Uređaj je po cijeni od 1000 kuna relativno jeftin i mogao bi biti velika pomoć liječnicima osobne prakse u ranom otkrivanju bolesti i to posebice u zemljama u razvoju. Tehnologija je još uvijek u vrlo ranoj fazi i tek treba proći rigorozna klinička ispitivanja kako bi se potvrdila točnost testiranja, ali već sad pokazuje vrlo obećavajuće rezultate. 


Idi na 24sata

Komentari 4

  • mayhem26 25.02.2011.

    Hahaha pazi moj mob na slici hahahahahaha

  • BaBa 25.02.2011.

    To me posjeća na one uređaje iz Voyagera, haha! Super!

  • nony 25.02.2011.

    moramo biti zahvalni novoj tehnologiji...prvo su tvrdili da se od mobitela može pojaviti rak, a sada je pomoćno sredstvo za njegovo otkrivanje...pa ljudi, gdje ovaj svijet ide?! Još malo uopće nećemo trebati doktore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare