To je to što me zanima!

Rakar: ACTA pada, osim ako SAD nekome ne zavrne ruku

Sudionici okruglog stola Kuće ljudskih prava rekli su kako je ACTA u ovom obliku mrtva, ali da postoji opasnost od toga da bi mogla dobiti neku svoju novu verziju...
Vidi originalni članak

ACTA bi mogla dobiti svoju neku novu verziju i kroz civilno društvo potrebno se pripremiti da niti jedan trgovinski ugovor ne bude iznad ljudskih prava i da kazne ne budu disproporcijalne, utvrdili su sudionici na okruglom stolu Kuće ljudskih prava u Zagrebu, piše Večernji list

Komunikacijski stručnjak Marko Rakar izjavio je kako je konačna verzija ACTA-e prilično razvodnjena iako bi po ekstremnim tumačenjima mogla dovesti do cenzure, no naglašava da nedostaje šest potpisa te da neće proći, osim ako SAD nekome ne zavrne ruku. U ugovoru nema ni odredbi o instaliranju opreme za identificiranje prometa zaštićenog sadržaja, prijedloga o 'tri prekršaja', isključivanja s interneta, ali ni o generičkim lijekovima. Veljko Kukolj iz tvrtke 32bita rekao je da ACTA muti vodu jer u našem zakonodavstvu ima sličnih odredbi.

Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Trollzor 21.02.2012.

    america y u no just fuck off? :o

  • RobertKinčeš 20.02.2012.

    treba samo izbacit prodaju piiratskih cd-a. a da se moze skidati za sebe. i to je to. npr. programe za przenje cd-ova kontrolirat i pratit. ako npr program 3puta przi isti sadrzaj na praznu mediju. javlja u neki centar i provjera kazna itd. ne? e to treba uvest . jer ako je na cdu taj autorski sadrzaj onda to je fizicki dokaz. i mislim da za svoje potrebe ne przimo vise od 3 puta isti sadrzaj.ne?

  • toma789 20.02.2012.

    ACTA je već dobila novi izgled u SAD-u, i sad se kontroliranje ljudi pokušava progurati pod okriljem djece i pedofila. Malo si pogledajte jer će taj novi oblik sigurno proći i tu se ništa ne može.

Komentiraj...
Vidi sve komentare