To je to što me zanima!

Rapidshare se gasi u ožujku i briše sve korisničke račune

Iako kompanija nije službeno navela razloge gašenja, poznato je kako se već duže vrijeme suočava s padom broja korisnika zbog implementacije antipiratskih mjera
Vidi originalni članak

Nekad je bio najpopularnija stranica za dijeljenje datoteka, a u srijedu je najavio svoje skorašnje gašenje. Poznati Rapidshare svoju će stranicu zatvoriti u ožujku kada će biti obrisani i svi korisnički računi. 

Iako kompanija nije službeno navela razloge gašenja, poznato je kako se Rapidshare već duže vrijeme suočava s padom broja korisnika zbog implementacije jakih antipiratskih mjera. 

Rapidshare osnovan je 2002. godine u Švicarskoj, a bio je jedan od prvih servisa za dijeljenje datoteka jednim klikom. To se naveliko iskorištavalo za kršenje autorskih prava kroz postavljanje piratske glazbe, filmova, računalnog softvera i fotografija. To je kompaniji priskrbilo brojne tužbe i probleme sa sudovima.

U sklopu antipiratskih mjera Rapidshare je u studenom 2012. godine uveo ograničenje količine datoteka koje korisnici smiju dijeliti, a nekoliko mjeseci nakon toga broj zaposlenika pao je sa 60 na 45.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • milivoj 12.02.2015.

    NEKAD, ključna riječ je NEKAD DAVNO. U prošlosti su prodavali cd-e neki tipovi koji su zagovornici besplatnoga... I kako to da rapidshare ima zaposlene, od čega se on financira? I svi ti servisi? Također oni koji rade drugdje a ovo im razbibriga je krajnje neozbiljno. Jer zamisli da ti radiš sad za đabe. Ti lupaj minuse, ali ako ja trabunjam, odi ti u muriju pa reci da si skidao ili skidaš takav sadržaj. Osim toga, reci onim ljudima koji su radili ili mali videoteke, što oni kažu o tome? Ili da ja dođem i uzmem nešto što si ti napravio. Recimo kuču ti. Zanimljivo zar ne?

  • milivoj 12.02.2015.

    Iskreno, ja sam za to da se svi takvi servisi pogase. Iako koristim torente. Jer jako puno radnih mjesta se gubi. A svi oni kažu besplatno je, to je pravo svih... ali žive od toga, ili ove naše što prodaju cd nekad za 10 kn film itd.... Stoga žive na uštrb drugih. To za mene nije realno, i čudi me što naši ne krenu jače u borbu protiv te zloupotrebe. Jer sigurno je minimalno 20 ljudi u našem gradu izgubilo posao vezan uz takvu vrstu distribuiranja.

  • akreca 12.02.2015.

    pada iz razloga sto nije basplatan kao mnogi drugi servisi. sve druge price su laz.

Komentiraj...
Vidi sve komentare