Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Rapidshare se gasi u ožujku i briše sve korisničke račune

Iako kompanija nije službeno navela razloge gašenja, poznato je kako se već duže vrijeme suočava s padom broja korisnika zbog implementacije antipiratskih mjera

Rapidshare
Foto: Rapidshare
5 komentara

Nekad je bio najpopularnija stranica za dijeljenje datoteka, a u srijedu je najavio svoje skorašnje gašenje. Poznati Rapidshare svoju će stranicu zatvoriti u ožujku kada će biti obrisani i svi korisnički računi. 

Iako kompanija nije službeno navela razloge gašenja, poznato je kako se Rapidshare već duže vrijeme suočava s padom broja korisnika zbog implementacije jakih antipiratskih mjera. 

Rapidshare osnovan je 2002. godine u Švicarskoj, a bio je jedan od prvih servisa za dijeljenje datoteka jednim klikom. To se naveliko iskorištavalo za kršenje autorskih prava kroz postavljanje piratske glazbe, filmova, računalnog softvera i fotografija. To je kompaniji priskrbilo brojne tužbe i probleme sa sudovima.

U sklopu antipiratskih mjera Rapidshare je u studenom 2012. godine uveo ograničenje količine datoteka koje korisnici smiju dijeliti, a nekoliko mjeseci nakon toga broj zaposlenika pao je sa 60 na 45.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message