To je to što me zanima!

Ratovi zvijezda i Princeza Leia uče vas kodiranju video igara

Nakon što su lani Elsa i Anna djecu pokušavale zainteresirati za kodiranje, ove godine organizacija Code.org to čini uz pomoć likova iz novih Ratova zvijezda
Vidi originalni članak

Programiranje softvera danas je jedno od najtraženijih zanimanja na svijetu. Najrazvijenija tržišta natječu se za kvalitetne developere i majstore koda sve boljim poslovnim ponudama. To je sve dovelo i do velike popularnosti kodiranja, koje nije više samo za štrebere. Danas je cool biti programer.

No, ne znači da je programiranje jednostavno. Iako zvuči logično da programiranje dobije veću važnost u obrazovanju i da se više djece počne učiti kodirati, izvedba nije uvijek jednostavna. Škole stoga stalno traže načine kako programiranje djeci više približiti i učiniti to učenje zabavnijim. Barem u nekim zemljama.

U Americi su to izveli na - holivudski način. Organizacija Code.org uspjela je dogovoriti veliki sporazum s Disneyjem, vlasnikom franšize Ratovi zvijezda.

Napravili su besplatni online tečaj za kodiranje namijenjen djeci, koja mogu naučiti sama kreirati svoje igre, a u tome im pomažu likovi iz Ratova zvijezda.

To nije prvi put da Code.org angažira pomoć 'filmskih' zvijezda. Lani je hit bio tečaj kodiranja s glavnim junakinjama iz animiranog hit filma Snježno kraljevstvo . Preko 13 milijuna korisnika prošlo je taj tečaj, a u njemu se okušao čak i američki predsjednik Barack Obama.

No, za Star Wars verziju u kojoj učenicima pomaže princeza Leia očekuje se da će imati još višestruko više polaznika.

Također, Star Wars tečaj kodiranja nije namijenjen samo za djecu, nego i za odrasle pa i za profesionalne developere. Svi oni mogu koristiti alat i kreirati svoje igre s likovima iz Star Wars franšize.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Philosopher 10.11.2015.

    Super je to samo treba izdvojiti malo više vremena, inače ok stvar(:

Komentiraj...
Vidi sve komentare